Pollognese med zucchini och rucola

En gammal favorit som kommer i flera olika varianter. Just i denna har vi använt kycklingfärs istället för nötkött och med riven zucchini får detta kokas ihop till en ljuvlig pollognese!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 kruka oregano
ca 500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl svarta oliver (urkärnade)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2241 KJ / 534 kCal
Fett13 g
Salt2.34 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentar
1 stLitet tam smak, Hade nog varit bättre med en köttbuljongtärning. Kompletterade med några droppar balsamicovinänger för att få upp syran. Trevlig rätt att laga också.
Sten