Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pollognese med zucchini och ruccola

En gammal favorit som kommer i flera olika varianter. Just i denna har vi använt kycklingfärs istället för nötkött och med riven zucchini får detta kokas ihop till en ljuvlig pollognese!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken fint och zucchinin grovt. Grovhacka oreganon.
  3. Bryn kycklingfärsen i olivoljan i en gryta. Tillsätt grönsakerna, oreganon och tomatpurén och fräs någon minut.
  4. Rör ner tomatkross, oliver och buljong. Sjud under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera kycklingfärssåsen med spaghetti och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1/2 kruka oregano
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • peppar
  • 4 port spaghetti
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2241 kJ / 534 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer