Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker
Det är inte bara smaken som gör rätten, utan även konsistensen! Grönsaksfräs bestående av bönor, zucchini, rödlök serveras på tallriken med en härligt fräsch och lite syrlig tomatsallad. Och för att göra rätten komplett är det polentan med smak av ost som står för texturskiftet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020
Ingredienser
4 portioner
Tomatsallad
400 g romanticatomater
1/2 kruka krispsallad
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Grönsaksfräs
1 zucchini (à ca 300 g)
1 rödlök
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
2 msk olja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
Polenta
7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
150 g riven prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1737 KJ / 415 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer