Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

Det är inte bara smaken som gör rätten, utan även konsistensen! Grönsaksfräs bestående av bönor, zucchini, rödlök serveras på tallriken med en härligt fräsch och lite syrlig tomatsallad. Och för att göra rätten komplett är det polentan med smak av ost som står för texturskiftet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Tomatsallad

400 g romanticatomater
1/2 kruka krispsallad
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Grönsaksfräs

1 zucchini (à ca 300 g)
1 rödlök
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
2 msk olja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
150 g riven prästost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1737 KJ / 415 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig polenta med svamp och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelbakad portabello med krämig polenta
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polenta med svampfräs och dillsmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelsoppa med regnbågsrom och dill
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Champinjonsoppa
Betyg 4.5 av 5.
378 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenat- och ostpaj med rökt lax
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga