UNDER 30 MIN | Medel

Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

Det är inte bara smaken som gör rätten, utan även konsistensen! Grönsaksfräs bestående av bönor, zucchini, rödlök serveras på tallriken med en härligt fräsch och lite syrlig tomatsallad. Och för att göra rätten komplett är det polentan med smak av ost som står för texturskiftet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor och salladen i bitar. Blanda olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.
  2. Grönsaksfräs: Skär zucchinin i tärningar. Skala och skiva löken. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Stek zucchinin och löken i oljan och smöret. Vänd ner bönorna och pressa i vitlöken. Repa och hacka rosmarinen och vänd ner i fräset. Låt allt bli varmt.
  3. Polenta: Koka upp vatten och grönsaksfond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter. Rör då och då. Vispa i den rivna osten. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera polentan med fräset och tomatsalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Ta halva löken och finhacka den och vänd ner i vinägretten till salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsallad
  • 400 g romanticatomater
  • 1/2 kruka krispsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Grönsaksfräs
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka rosmarin
Polenta
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 1/2 dl polentagryn
  • 150 g riven prästost

Näringsvärde
Per portion

Energi 1737 kJ / 415 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept