Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

4
0 Klimatsmart
Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

Det är inte bara smaken som gör rätten, utan även konsistensen! Grönsaksfräs bestående av bönor, zucchini, rödlök serveras på tallriken med en härligt fräsch och lite syrlig tomatsallad. Och för att göra rätten komplett är det polentan med smak av ost som står för texturskiftet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Krämig polenta med rosmarinrostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Tomatsallad

400 g
romanticatomater
1/2
kruka krispsallad
2 msk
olivolja
1/2
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Grönsaksfräs

1
zucchini (à ca 300 g)
1
rödlök
1
förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
2 msk
olja
1 msk
smör
1
vitlöksklyfta
1/2
kruka rosmarin

Polenta

7 1/2 dl
vatten
2 msk
grönsaksfond
1 1/2 dl
polentagryn
150 g
riven prästost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Ta halva löken och finhacka den och vänd ner i vinägretten till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1737 KJ / 415 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept