Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

66
1
Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Polenta är små majsgryn och vanligt som tillbehör i det italienska köket – ordet betyder just majs. Här smaksätter vi polentan med saffran, kokar och steker i fina bitar. Sedan är det bara att ösa på med grönkålschips, parmesan och hasselnötter. Gott till julskinkan!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Ingredienser

4 portioner

Grönkålschips

150 g grönkål
1 msk olivolja
3 msk finriven parmesan
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Polenta

1 1/2 dl polentagryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 paket saffran (1/2 g)
75 g smör (+ extra att steka i)
salt och peppar

Till servering

1 dl riven parmesan

För alla

Fri från gluten. Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentar

Hanna

2021-12-23

Fantastiskt recept som går utmärkt att veganisera med vegsnsmör och skippa parmesan, alternativt veganost istället. En favorit på mitt julbord!

Näringsvärde per portion

Energi 1656 KJ / 396 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 20 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden