Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
2
Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Polenta är små majsgryn och vanligt som tillbehör i det italienska köket – ordet betyder just majs. Här smaksätter vi polentan med saffran, kokar och steker i fina bitar. Sedan är det bara att ösa på med grönkålschips, parmesan och hasselnötter. Gott till julskinkan!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Ingredienser

4 portioner

Grönkålschips

150 g grönkål
1 msk olivolja
3 msk finriven parmesan
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Polenta

1 1/2 dl polentagryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 paket saffran (1/2 g)
75 g smör (+ extra att steka i)
salt
peppar

Till servering

1 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god 1:adventsmiddag! Glad att jag upptäckt receptet. Serverade med granatäppelkärnor,det förhöjde ytterligare. 😋

Monica

2024-12-01

Fantastiskt recept som går utmärkt att veganisera med vegsnsmör och skippa parmesan, alternativt veganost istället. En favorit på mitt julbord!

Hanna

2021-12-23

Näringsvärde per portion

Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Pytt på gnocchi, falukorv och grönkål
Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kale caesar med tranbär och nötter
Betyg 3.4 av 5.
210 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grönkålspizza
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga