Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan
Polenta är små majsgryn och vanligt som tillbehör i det italienska köket – ordet betyder just majs. Här smaksätter vi polentan med saffran, kokar och steker i fina bitar. Sedan är det bara att ösa på med grönkålschips, parmesan och hasselnötter. Gott till julskinkan!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
Grönkålschips
150 g grönkål
1 msk olivolja
3 msk finriven parmesan
1/2 dl grovhackade hasselnötter
Polenta
1 1/2 dl polentagryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 paket saffran (1/2 g)
75 g smör (+ extra att steka i)
salt och peppar
Till servering
1 dl riven parmesan
För alla
Fri från gluten. Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein12 g
Kommentar
Fantastiskt recept som går utmärkt att veganisera med vegsnsmör och skippa parmesan, alternativt veganost istället. En favorit på mitt julbord!
Hanna
2021-12-23