Poké bowl med marinerad tonfisk och sojamajonnäs

Denna poke bowl består av ris, krämiga avokadotärningar och halstrad tonfisk i en het soja- och sesamfrömarinad. De krispiga rädisorna ger en fin textur och sojamajonnäsen lyfter rätten till en annan höjd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna sushiris)
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Tillbehör
2 avokado
125 g rädisor
1/2 kruka koriander
Tonfisk
1 msk sesamfrö (+ ev extra att toppa med)
2 msk japansk soja
2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver)
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3330 KJ / 795 kCal
Fett46 g
Salt3.25 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var en riktig hit! Kommer göra igen!
Eva-lisa
2025-06-21God marinad till tonfisken. Vi äter den rå och halstrar den inte alls. Bytte även ut soyamajonäsen till chilimajo. Istället för rädisor kör vi på edamamebönor och gurka. 👌
Kicki
2021-02-06Jättegott och enkelt att göra. Kommer definitivt att tillagas igen. En stark och 5:a från oss.
Lena
2020-11-27