Lax med tomat, timjan och vin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med tomat, timjan och vin

Lyxig lax med vitt vin och tomat – enklare än man tror och perfekt att bjuda gästerna på. Vitlök och timjan lyfter smaken ytterligare en nivå! Servera med kokt potatis, ris eller matvete.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Placera laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  3. Kärna ur tomaterna och finhacka dem. Skiva vitlöken tunt.
  4. Rör ihop tomathack, timjan, vitlök och olivolja och täck laxen med blandningen. Slå på vinet runtom i formen. Klicka i smöret i bitar i vinet. Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Till servering: Servera med kokt potatis, ris eller matvete.

För alla

Fri från ägg. Fri från gluten om potatis eller ris serveras till.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax (skinn- och benfri)
  • 4 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
Till servering
  • kokt potatis, ris eller matvete
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2579 kJ / 616 kCal