Lax med tomat, timjan och vin

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0
Lax med tomat, timjan och vin

Lyxig lax med vitt vin och tomat – enklare än man tror och perfekt att bjuda gästerna på. Vitlök och timjan lyfter smaken ytterligare en nivå! Servera med kokt potatis, ris eller matvete.

Lax med tomat, timjan och vin

Ingredienser

4 portioner
600 g  lax (skinn- och benfri)
4   tomater
2   klyftor vitlök
1/2   kruka färsk timjan
1 1/2 dl  vitt vin
1 msk  olivolja
25 g  smör
salt
peppar

Till servering

kokt potatis, ris eller matvete

För alla

Fri från ägg. Fri från gluten om potatis eller ris serveras till.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2579 KJ / 616 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater51.9 g
Protein33.3 g

Testa liknande recept

Pocherat ägg med rökt lax och bladspenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronmarinerad lax med matvetesallad och ostcrème
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltinbakad wasabi- och sesamlax med grillad broccoli
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga