Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinka på toast med spenat, pocherat ägg och senapsdressing

Denna lyxiga måltid är en perfekt brunchrätt som du snabbt tillagar! Lägg upp din stekta toast på en fin tallrik och toppa med vacker spenat, varma pocherade ägg och en krämig, ringlad senapsdressing. Hugg in direkt och låt dig väl smaka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (brunch) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche med senapen och smaksätt med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten med ättiksspriten.
  3. Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3-4 minuter. Lyft upp äggen i en bunke med kallt vatten. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.
  4. Stek brödet i matfettet, lägg det på tallrikar eller ett uppläggningsfat. Fördela spenat, skinka och ägg på brödet. Ringla över senapsdressingen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: severa på glutanfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4 (brunch)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk söt stark senap
  • salt och peppar
  • 1 l vatten
  • 3 msk ättiksprit
  • 4 ägg
  • 4 skivor vitt bröd (gärna lantbröd)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 65 g babyspenat
  • 4 skivor julskinka
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare