Påsklyx med pocherat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Påsklyx med pocherat

Du lyxar till påsklunchen genom att duka fram pocherade ägg som hela familjen kommer att uppskatta. Äggen får av tillagningen en behaglig smak och konsistens och toppat med grann gräslök blir äggen vackra att servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Använd färska ägg, på gamla ägg flyter vitan ut.
  2. Koka upp vatten och ättiksprit i en låg, vid kastrull. Knäck 1 ägg i taget i en kopp. Rör upp en virvel i vattnet och häll försiktigt ner ägget i den. Forma äggvitan över gulan med hjälp av en sked. Sjud 3-4 minuter för rinnig gula, annars 5-6 minuter. Pochera max 4 ägg åt gången.
  3. Fiska upp äggen med hålslev. Lägg i en bunke med kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp på fat och strö över klippt gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska ägg
  • 1 liter vatten
  • 3 msk ättiksprit (12 %)
  • klippt gräslök
Lägg till i inköpslistan