Ägg Benedict

98
0
Ägg Benedict

Pocherade ägg. Det kanske låter komplicerat och aningen tillsnoffsat, men om du tar dig tiden får du en rätt som imponerar på både dina gäster och dig själv. Dessa mjuka eggs benedict serveras dessutom med en hemmagjord hollandaise sås. Lyxigt!

Ägg Benedict

Ingredienser

8 bufféportioner

Pocherade ägg

1 l vatten
3 msk ättika (12 %)
8 ägg

Hollandaisesås

300 g smör
3 små äggulor
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk citronjuice)
3 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar

Till servering

8 skivor surdegsbröd
16 skivor rökt skinka
3 msk olivolja
sallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 536 kCal
Fett 46 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 13 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden