Ägg Benedict
Pocherade ägg. Det kanske låter komplicerat och aningen tillsnoffsat, men om du tar dig tiden får du en rätt som imponerar på både dina gäster och dig själv. Dessa mjuka eggs benedict serveras dessutom med en hemmagjord hollandaise sås. Lyxigt!
Ingredienser
8 bufféportioner
Pocherade ägg
1 l vatten
3 msk ättika (12 %)
8 ägg
Hollandaisesås
300 g smör
3 små äggulor
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk citronjuice)
3 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar
Till servering
8 skivor surdegsbröd
16 skivor rökt skinka
3 msk olivolja
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2242 KJ / 536 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater13 g
Protein18 g
Kommentarer