Ägg Benedict

Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
0
Ägg Benedict

Pocherade ägg. Det kanske låter komplicerat och aningen tillsnoffsat, men om du tar dig tiden får du en rätt som imponerar på både dina gäster och dig själv. Dessa mjuka eggs benedict serveras dessutom med en hemmagjord hollandaise sås. Lyxigt!

Ägg Benedict

Ingredienser

8 bufféportioner

Pocherade ägg

1 l vatten
3 msk ättika (12 %)
8 ägg

Hollandaisesås

300 g smör
3 små äggulor
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk citronjuice)
3 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar

Till servering

8 skivor surdegsbröd
16 skivor rökt skinka
3 msk olivolja
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi2242 KJ / 536 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater13 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Eggs florentine
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surdegsmacka med avokado, skinka och paprika
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga