Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Att pochera ett ägg är inte så svårt som det låter. Hemligheten är att vara försiktig och ta god tid på sig. Här serveras det pocherade äggen på en bädd av råstekt blomkål. Till pocherat ägg med blomkål passar salt serranoskinka utmärkt. Och färsk basilika och smetana blir pricken över i.

Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Ingredienser

4 portioner
1 litet blomkålshuvud (ca 500 g)
1 kruka basilika
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 l vatten
3 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
1 dl smetana
8 skivor serranoskinka

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kockar och bagare säger att vi ska väga ingredienserna i använder, då blir det rätt. Hur vet jag hur stort ett litet blomkålshuvud är. Ange istället vikt

    Mona

    Hej Mona! Helt rätt! Nu är receptet uppdaterat med vikt. Tack! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1326 KJ / 316 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater6.1 g
Protein15.9 g

Testa liknande recept

  • Eggs florentine
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ägg Benedict
    Betyg 2.8 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pintxos
    Betyg 2.5 av 5.181 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Serranoskinka med melon
    Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad