Blomkålssoppa med tryffelfeta
En krämig blomkålssoppa är både fräsch och mättande. Fräs potatis, blomkål och purjolök och smaksätt med vitlök och timjan. Mixa till slut soppan så får du en underbart krämig och smakrik måltid. Toppa med salladsärtor, fetaost med smak av tryffel och ät gärna lite levainbröd till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
1 bakpotatis
ca 800 g blomkål
1/2 purjolök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka timjan
2 grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
2 dl crème fraiche
8 dl vatten
150 g salladsärtor
2 förp fetaost med tryffel (à 100 g)
8 skivor levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2319 KJ / 553 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smaskens, hela familjen positiv, även en väldigt kritisk dotter.
Hans
2020-01-30