Blomkålssoppa med tryffelfeta

7
1
Blomkålssoppa med tryffelfeta

En krämig blomkålssoppa är både fräsch och mättande. Fräs potatis, blomkål och purjolök och smaksätt med vitlök och timjan. Mixa till slut soppan så får du en underbart krämig och smakrik måltid. Toppa med salladsärtor, fetaost med smak av tryffel och ät gärna lite levainbröd till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Blomkålssoppa med tryffelfeta

Ingredienser

4 portioner
1
bakpotatis
ca 800 g
blomkål
1/2
purjolök
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1/2
kruka timjan
2
grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
2 dl
crème fraiche
8 dl
vatten
150 g
salladsärtor
2
förp fetaost med tryffel (à 100 g)
8
skivor levainbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och feta utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Hans

2020-01-30

Smaskens, hela familjen positiv, även en väldigt kritisk dotter.

Näringsvärde per portion

Energi 2319 KJ / 553 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept