Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter
Smarrig fiskrätt som går fort att laga men känns lite lyxigare. Pochera rödtungan i buljong och tillaga morötterna med smör, musslor, lök och dill innan du serverar med färsk spenat och syrlig crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
8 rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
salt
vitpeppar från kvarnen
4 dl fiskfond
Dillglaserade morötter
4 morötter
25 g kallt smör
3 dl musselbuljong
1/2 dl ångade musslor
lite hackad schalottenlök
2 knippen finhackad dill
salt
peppar
Till servering
färsk spenat
crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite märkligt att det först står att man ska ha 2 dl fiskfond och sedan ska man pochera fiken i fiskbuljong!! Viss skillnad?!
Allan
2024-01-20