Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Smarrig fiskrätt som går fort att laga men känns lite lyxigare. Pochera rödtungan i buljong och tillaga morötterna med smör, musslor, lök och dill innan du serverar med färsk spenat och syrlig crème fraiche.

Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Ingredienser

4 portioner
8 rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
salt
vitpeppar från kvarnen
4 dl fiskfond

Dillglaserade morötter

4 morötter
25 g kallt smör
3 dl musselbuljong
1/2 dl ångade musslor
lite hackad schalottenlök
2 knippen finhackad dill
salt
peppar

Till servering

färsk spenat
crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Lite märkligt att det först står att man ska ha 2 dl fiskfond och sedan ska man pochera fiken i fiskbuljong!! Viss skillnad?!

Allan

2024-01-20

Testa liknande recept

Fiskgryta med majs och musslor
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtig fiskgryta med vongolemusslor och grillat bröd
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga