Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

7
0
Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Smarrig fiskrätt som går fort att laga men känns lite lyxigare. Pochera rödtungan i buljong och tillaga morötterna med smör, musslor, lök och dill innan du serverar med färsk spenat och syrlig crème fraiche.

Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Ingredienser

4 portioner
8 rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
salt
vitpeppar från kvarnen
4 dl fiskfond

Dillglaserade morötter

4 morötter
25 g kallt smör
3 dl musselbuljong
1/2 dl ångade musslor
lite hackad schalottenlök
2 knippen finhackad dill
salt och peppar

Till servering

färsk spenat
crème fraiche

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden och buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche  mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

r alla: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden och buljongen. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: Välj laktosfri creme fraiche och laktosfritt matfett eller olja. Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut creme fraiche  mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer