Plommonsylt med kanel

Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Plommonsylt med kanel

Ingredienser

1 burk
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 kanelstång
1 krm vaniljpulver

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Så gott! Är mycket nöjd!

    Annica

  • Hur blir smaken om man fryser den?

    Viktoria

    Hej Viktoria! Smaken ändras nog inte alls skulle jag säga. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Minskade sockret till 2,5 dl. Använde äkta kanelstångfrån Sri Lanka vilket resulterade i mycket god sylt.

    Inga lena

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är per msk.
Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt i ugn med kardemumma
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kiwisylt
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grundrecept marmelad
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krusbärssylt med kanel
    Betyg 3.9 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Clementinmarmelad
    Betyg 3.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad