Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är per msk.
Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g
Kommentarer
27 stSå gott! Är mycket nöjd!
Annica
Hur blir smaken om man fryser den?
Viktoria
Hej Viktoria! Smaken ändras nog inte alls skulle jag säga. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Minskade sockret till 2,5 dl. Använde äkta kanelstångfrån Sri Lanka vilket resulterade i mycket god sylt.
Inga lena
Kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver?
Madeleine
Hej Madeleine! Det går bra. Öka bara mängden, skulle tro att ca 1 tsk är lagom. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket bra recept 🤩
Karin
Minskade sockret till 2 dl. Hade ingen kanelstånd så tog en tsk malen kanel istället. Blev väldigt gott. Nästa år så ska det finnas kanelstång, så då kanske den blir ännu bättre?
Leif
Det blev riktigt gott! Jag gjorde som Mathilda sa och tog mindre socker och det blev lagom sött.
Felicia
Jättegod sylt! Följde receptet men tog endast 2 dl socker och det blev sött. 3 dl socker känns som att det skulle bli för söt.
Mathilda
Kan jag använda kanel i pulver ist för kanelstång?
Camilla
Syltsocker**
Jessica