Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kiwisylt

Fruktig och frisk sylt av exotiska kiwifrukter. En perfekt balans mellan sötma och syrlighet. Servera din kiwisylt varm som sås och det blir ett bra tillbehör till vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka kiwifrukterna, gärna i matberedare eller med mixerstav.
  2. Lägg detta i en kastrull tillsammans med syltsocker. Koka under omrörning i 5 minuter.
  3. Ta grytan från värmen, skumma och låt stå 15 minuter.
  4. Häll upp på varma burkar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg kiwifrukter (1 kg motsvarar ca 10-12 st)
  • 1 kg syltsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?