Kiwisylt

Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
2
Kiwisylt

Fruktig och frisk sylt av kiwifrukter. En perfekt balans mellan sötma och syrlighet. Servera din kiwisylt varm som sås och det blir ett bra tillbehör till vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Kiwisylt

Ingredienser

1 sats
1 kg  kiwifrukter (1 kg motsvarar ca 10-12 st)
1 kg  syltsocker

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Varför så vansinnigt mycket socker?

Marie

2019-04-23

Hej Marie! För konserverings skull har vi dessa mängder på socker. Men du kan såklart prova med mindre om du vill. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-04-24

Mycket bra sylt som blev mer marmelad-liknande. Mina barn åt den med förtjusning varm som sås på vaniljglass.

Ann

2003-02-20

Testa liknande recept

Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kiwi- och persiljedrink
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lyxig fruktsallad med vit chokladsås
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basrecept sylt
Betyg 2.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga