Plommonsylt i ugn med kardemumma

10
4
Plommonsylt i ugn med kardemumma

Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Plommonsylt i ugn med kardemumma

Ingredienser

ca 5 dl
500 g
urkärnade skivade plommon
3 dl
syltsocker
1 krm
mortlade kardemummakärnor
1 krm
vaniljpulver
2 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Tommy

2021-08-25

Nu är det dags igen! Denna sylt får en helt annan karaktär än vanlig sylt i kastrull eller mikro. Den blir liksom knäckig i smaken och lite seg som bären i en paj. Fantastiskt gott!

Gustav

2019-08-07

Jättegott, men testa att ta en 1/3-del socker och lägg i några stjärnanis också.

Karin

2018-10-12

Gjorde detta med äpplen i stället, blev jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1069 KJ / 255 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 61 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept