Plommonsylt i ugn med kardemumma

11
5
Plommonsylt i ugn med kardemumma

Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Plommonsylt i ugn med kardemumma

Ingredienser

ca 5 dl
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 krm mortlade kardemummakärnor
1 krm vaniljpulver
2 msk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Pia

2022-09-04

Gjorde på små fasta Experementafältets sviskon, den blev så god.

Tommy

2021-08-25

Nu är det dags igen! Denna sylt får en helt annan karaktär än vanlig sylt i kastrull eller mikro. Den blir liksom knäckig i smaken och lite seg som bären i en paj. Fantastiskt gott!

Gustav

2019-08-07

Jättegott, men testa att ta en 1/3-del socker och lägg i några stjärnanis också.

Näringsvärde per portion

Energi 1069 KJ / 255 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 61 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden