Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Plommonsylt i ugn med kardemumma

Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla ingredienser utom citronjuice i en ugnsform, ca 20 x 25 cm (för ca 5 dl).
  3. Ställ in i mitten av ugnen i 40–50 minuter och rör om då och då.
  4. Ta ut ur ugnen och blanda i citronjuice. Låt svalna och förvara i en lufttät burk i kylskåpet upp till två veckor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 500 g urkärnade skivade plommon
  • 3 dl syltsocker
  • 1 krm mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1069 kJ / 255 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer