Plommonsylt i ugn med kardemumma

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
5
Plommonsylt i ugn med kardemumma

Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Plommonsylt i ugn med kardemumma

Ingredienser

ca 5 dl
500 g  urkärnade skivade plommon
3 dl  syltsocker
1 krm  mortlade kardemummakärnor
1 krm  vaniljpulver
2 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde på små fasta Experementafältets sviskon, den blev så god.

Pia

2022-09-04

Nu är det dags igen! Denna sylt får en helt annan karaktär än vanlig sylt i kastrull eller mikro. Den blir liksom knäckig i smaken och lite seg som bären i en paj. Fantastiskt gott!

Tommy

2021-08-25

Jättegott, men testa att ta en 1/3-del socker och lägg i några stjärnanis också.

Gustav

2019-08-07

Näringsvärde per portion

Energi1069 KJ / 255 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater61 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept marmelad
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rika riddare med plommonmarmelad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga