Plommonsylt i ugn med kardemumma

8
3
Plommonsylt i ugn med kardemumma

Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Plommonsylt i ugn med kardemumma

Ingredienser

ca 5 dl
500 g
urkärnade skivade plommon
3 dl
syltsocker
1 krm
mortlade kardemummakärnor
1 krm
vaniljpulver
2 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Gustav

2019-08-07

Jättegott, men testa att ta en 1/3-del socker och lägg i några stjärnanis också.

Karin

2018-10-12

Gjorde detta med äpplen i stället, blev jättegott!

Carin

2018-08-23

Bara förvara i kylskåp i upp till två veckor? Det är väl konserveringsmedel i syltsocker? Och snacka om att krångla till det med ugn! Kör i mikron istället!

Näringsvärde per portion

Energi 1069 KJ / 255 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 61 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept