Grundrecept marmelad
Egenkokt marmelad smakar bäst och med det här receptet blir marmeladen fast och fin. Ett grundrecept som passar all sorts bär och frukt tack vare syltsocker med pektin. Ta till vara plommon- eller körsbärsskörden, koka din egen marmelad och häll upp i vackra glasburkar.
Ingredienser
ca 1,2 liter
1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används)
1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker)
Kommentarer
Minskade också på sockret och fick en god marmelad .
Ingalill
2023-07-15Ska det vara samma koktid om man halverar receptet?
Britt-mari
2023-07-14Hej Britt-Mari! Vi har inte provlagat med halverade mängder och kan därför inte säga hur det blir med koktiden, tyvärr. Vi rekommenderar helt enkelt att ha lite koll om du halverar receptet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20Minskade socker mängden med 1 dl och fick en jättegod marmelad.
Ingalill
2023-07-10