Grundrecept marmelad

18
0
Grundrecept marmelad

Egenkokt marmelad smakar bäst och med det här receptet blir marmeladen fast och fin. Ett grundrecept som passar all sorts bär och frukt tack vare syltsocker med pektin. Ta till vara plommon- eller körsbärsskörden, koka din egen marmelad och häll upp i vackra glasburkar.

Skriv ut
Grundrecept marmelad

Ingredienser

ca 1,2 l
1 kg
rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används)
1 kg
syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill man kontrollera marmeladens konsistens, lägg lite marmelad på en tallrik och sätt in i kylen tills den är ordentligt kall. Är marmeladen för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Testa liknande recept