Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grundrecept marmelad

Egenkokt marmelad smakar bäst och med det här receptet blir marmeladen fast och fin. Ett grundrecept som passar all sorts bär och frukt tack vare syltsocker med pektin. Ta till vara plommon- eller körsbärsskörden, koka din egen marmelad och häll upp i vackra glasburkar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1,2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär större frukter i bitar.
  2. Blanda bär eller frukt med sockret i en kastrull. Koka sakta upp under omrörning så att bären eller frukten släpper sin vätska. Koka sedan sakta ytterligare ca 5 minuter.  Skumma under tiden. (Koka ca 5 minuter längre om frukten är fast.)
  3. Häll upp den varma marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut dem direkt.
  4. Förvaras svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill man kontrollera marmeladens konsistens, lägg lite marmelad på en tallrik och sätt in i kylen tills den är ordentligt kall. Är marmeladen för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.

Ingredienser

Portioner: ca 1,2 l
  • 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används)
  • 1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer