Grundrecept marmelad

Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
3
Grundrecept marmelad

Egenkokt marmelad smakar bäst och med det här receptet blir marmeladen fast och fin. Ett grundrecept som passar all sorts bär och frukt tack vare syltsocker med pektin. Ta till vara plommon- eller körsbärsskörden, koka din egen marmelad och häll upp i vackra glasburkar.

Grundrecept marmelad

Ingredienser

ca 1,2 l
1 kg  rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används)
1 kg  syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om marmeladkokning.

Tips

Kontrollera marmeladens konsistens; ställ in en tallrik i frysen när du börjar koka. Ta ut och lägg lite marmelad på tallriken och sätt in i kylen tills marmeladen är kall. Dra med en sked genom marmeladen. Är den för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Minskade också på sockret och fick en god marmelad .

Ingalill

2023-07-15

Ska det vara samma koktid om man halverar receptet?

Britt-mari

2023-07-14

Hej Britt-Mari! Vi har inte provlagat med halverade mängder och kan därför inte säga hur det blir med koktiden, tyvärr. Vi rekommenderar helt enkelt att ha lite koll om du halverar receptet. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-20

Minskade socker mängden med 1 dl och fick en jättegod marmelad.

Ingalill

2023-07-10

Testa liknande recept

Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Basrecept sylt
Betyg 2.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och limemarmelad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga