Plommonchutney med anis och mörk choklad
Med en plommonchutney i kylen är du alltid redo för en bit grillat. Om du nu inte råkar äta upp allt på en gång. Den här varianten är smaksatt med bland annat anis, chili och mörk choklad som smälts ner på slutet.
Ingredienser
ca 5 dl
900 g plommon
1 röd chili
1 1/2 tsk anis
finrivet skal av 1 citron
4 msk strösocker
2 msk honung
2 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
20 g mörk choklad (70%)
Till servering
grillat nötkött
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl chutney.
Energi760 KJ / 181 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein1 g
Kommentar
Blev jättebra. Men istället för 900 g startade jag med 1,3 kg plommon (orensade med kärnor), lät en stjärnanis koka med, och tog något mer choklad. Gjorde en slät batch utan skal (mixad i matberedare efter kokning) och en batch med bitar och skal. Den med bitar och skal blev bättre tycker jag. Den går ju även betydligt snabbare att göra.
Pi
2023-09-02