Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Plommonchutney med anis och mörk choklad

Med en plommonchutney i kylen är du alltid redo för en bit grillat. Om du nu inte råkar äta upp allt på en gång. Den här varianten är smaksatt med bland annat anis, chili och mörk choklad som smälts ner på slutet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och skiva plommonen tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Stöt anisen i en mortel. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten och riv det yttersta av skalet.
  3. Lägg plommon, chili, anis, citronskal, socker, honung, ättikssprit och salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i 20–30 minuter. Rör då och då.
  4. Bryt chokladen i små bitar och tillsätt i chutneyn. Låt den smälta ordentligt under omrörning.
  5. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Näringsvärdet är beräknat per dl chutney.

 

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 900 g plommon
  • 1 röd chili
  • 1 1/2 tsk anis
  • finrivet skal av 1 citron
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 krm salt
  • 20 g mörk choklad (70%)
Till servering
  • grillat nötkött

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 181 kCal