Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Christinas plommonchutney

Om du har massor av plommon från ditt plommonträd över borde du passa på att göra Christinas plommonchutney. Chutneyn blir otroligt smakrik när ingredienserna får kokas ihop och gör den utmärkt som tillbehör till köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna plommon. Hacka lök och vitlök fint. Riv den färska ingefäran.
  2. Blanda plommon, lök, vinäger, socker, russin, salt, curry, senapsfrön, vitlök och ingefära i en kastrull. Smaka av med kajennpeppar.
  3. Koka 1 timme utan lock. Tillsätt Atamon konserveringspuler enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna och njut!

Ingredienser

  • 1 kg urkärnade plommon
  • 1 stor lök
  • 2 dl vinäger
  • 3 dl socker
  • 3 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 msk curry
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk ingefära
  • kajennpeppar
  • Atomon konserveringsmedel
Lägg till i inköpslistan