Christinas plommonchutney

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
5
Christinas plommonchutney

Om du har massor av plommon från ditt plommonträd över borde du passa på att göra Christinas plommonchutney. Chutneyn blir otroligt smakrik när ingredienserna får kokas ihop och gör den utmärkt som tillbehör till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Christinas plommonchutney

Ingredienser

undefined
1 kg urkärnade plommon
1 stor lök
2 dl vinäger
3 dl socker
3 dl russin
1 tsk salt
2 - 2 1/2 msk curry
1 msk senapsfrön
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk ingefära
kajennpeppar
Atomon konserveringsmedel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Toppenrecept! Funkar perfekt med rabarber också.

Susanne

2021-09-13

Hur gör man senapsfröna? Ska de krossas (mortlas) eller lägger man i dem hela? Jag skulle gissa att det blir en höjdare om man grovhackar russinen också? :)

Björn

2021-09-10

Supergod. Blir också väldigt gott att byta ut hälften av curryn till garam masala.

Maria

2017-09-16

Testa liknande recept

Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney med ingefära och chili
Betyg 4.1 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonchutney med anis och mörk choklad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.4 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga