Christinas plommonchutney
Om du har massor av plommon från ditt plommonträd över borde du passa på att göra Christinas plommonchutney. Chutneyn blir otroligt smakrik när ingredienserna får kokas ihop och gör den utmärkt som tillbehör till köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
undefined
1 kg urkärnade plommon
1 stor lök
2 dl vinäger
3 dl socker
3 dl russin
1 tsk salt
2 - 2 1/2 msk curry
1 msk senapsfrön
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk ingefära
kajennpeppar
Atomon konserveringsmedel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppenrecept! Funkar perfekt med rabarber också.
Susanne
2021-09-13Hur gör man senapsfröna? Ska de krossas (mortlas) eller lägger man i dem hela? Jag skulle gissa att det blir en höjdare om man grovhackar russinen också? :)
Björn
2021-09-10Supergod. Blir också väldigt gott att byta ut hälften av curryn till garam masala.
Maria
2017-09-16