Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chutney

Här är ett recept på en underbar och härlig chutney full med frukt, bär och nötter som inte alls tar lång tid att göra. Den söta och smakrika chutneyn passar till både maträtter och efterrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla sviskon (eller katrinplommon), dadlar och torkade aprikoser.
  2. Koka upp socker, äppelcidervinäger och vatten. Lägg i frukterna och russin. Koka i 5 minuter.
  3. Ta av från värmen och rör i pinjenötskärnor. Häll upp i burk och ställ svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 1 dl sviskon eller katrinplommon (1 dl motsvarar ca 10 st)
  • 1 dl dadlar (1 dl motsvarar ca 5 st)
  • 1 dl torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 10 st)
  • 1 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 dl pinjenötskärnor (1 dl motsvarar ca 50 g)
Lägg till i inköpslistan