Chutney

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Chutney

Här är ett recept på en underbar och härlig chutney full med frukt, bär och nötter som inte alls tar lång tid att göra. Den söta och smakrika chutneyn passar till både maträtter och efterrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Chutney

Ingredienser

1 burk
1 dl sviskon eller katrinplommon (1 dl motsvarar ca 10 st)
1 dl dadlar (1 dl motsvarar ca 5 st)
1 dl torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 10 st)
1 dl socker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl russin
1 dl pinjenötskärnor (1 dl motsvarar ca 50 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Blir supergott! Har gjort detta varje jul sedan receptet publicerades i Buffé. Enkelt att göra och roligt att ge bort. Passar perfekt till ostbrickan, t.ex. brieost.

Elise

2016-12-18

Testa liknande recept

Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktkyckling i ugn eller lergryta
Betyg 2.8 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lafitas plommon- och äppelfläsk
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dadlar med lufttorkad skinka
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga