Chutney
Här är ett recept på en underbar och härlig chutney full med frukt, bär och nötter som inte alls tar lång tid att göra. Den söta och smakrika chutneyn passar till både maträtter och efterrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
1 burk
1 dl sviskon eller katrinplommon (1 dl motsvarar ca 10 st)
1 dl dadlar (1 dl motsvarar ca 5 st)
1 dl torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 10 st)
1 dl socker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl russin
1 dl pinjenötskärnor (1 dl motsvarar ca 50 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Blir supergott! Har gjort detta varje jul sedan receptet publicerades i Buffé. Enkelt att göra och roligt att ge bort. Passar perfekt till ostbrickan, t.ex. brieost.
Elise
2016-12-18