Plommonchutney
Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.
Ingredienser
1 liter
1 kg halverade, urkärnade plommon
2 skalade, hackade gula lökar
2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finstrimlad röd chili
2 1/2 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1/2 - 3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Rebecka! Det kan du absolut göra. Smaksätt den färdiga varma chutneyn med malen kanel efter din egen smak. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-11Kan man ta kanel i pulverform istället? Och i så fall hur mycket bör det bli?
Rebecka
2016-08-06Hållbarhet??
Karin
2016-07-02