Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Plommonchutney

Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg plommonen, lök, vitlök och chili i en gryta. Tillsätt socker, vatten, vinäger och kanel.
  2. Låt koka upp och sjuda utan lock ca 45 min. Smaka av med salt.
  3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvaras i kylskåp.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 kg halverade, urkärnade plommon
  • 2 skalade, hackade gula lökar
  • 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finstrimlad röd chili
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 kanelstång
  • 3/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan