Plommonchutney

Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.

Ingredienser
1 liter
1 kg halverade, urkärnade plommon
2 skalade, hackade gula lökar
2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finstrimlad röd chili
2 1/2 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1/2 - 3/4 tsk salt
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Rebecka! Det kan du absolut göra. Smaksätt den färdiga varma chutneyn med malen kanel efter din egen smak. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-11Kan man ta kanel i pulverform istället? Och i så fall hur mycket bör det bli?
Rebecka
2016-08-06Hållbarhet??
Karin
2016-07-02