Plommonchutney

13
7
Plommonchutney

Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.

Plommonchutney

Ingredienser

1 l
1 kg halverade, urkärnade plommon
2 skalade, hackade gula lökar
2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finstrimlad röd chili
2 1/2 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1/2 - 3/4 tsk salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Redaktionen

2016-08-11

Hej Rebecka! Det kan du absolut göra. Smaksätt den färdiga varma chutneyn med malen kanel efter din egen smak. Hälsningar Michelle

Rebecka

2016-08-06

Kan man ta kanel i pulverform istället? Och i så fall hur mycket bör det bli?

Karin

2016-07-02

Hållbarhet??