Plommonchutney

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
7
Plommonchutney

Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.

Plommonchutney

Ingredienser

1 liter
1 kg halverade, urkärnade plommon
2 skalade, hackade gula lökar
2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finstrimlad röd chili
2 1/2 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1/2 - 3/4 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Hej Rebecka! Det kan du absolut göra. Smaksätt den färdiga varma chutneyn med malen kanel efter din egen smak. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-08-11

Kan man ta kanel i pulverform istället? Och i så fall hur mycket bör det bli?

Rebecka

2016-08-06

Hållbarhet??

Karin

2016-07-02

Testa liknande recept

Christinas plommonchutney
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonchutney med ingefära och chili
Betyg 4.1 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga