Plommonchutney

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Plommonchutney

Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.

Plommonchutney

Ingredienser

1 liter
1 kg halverade, urkärnade plommon
2 skalade, hackade gula lökar
2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finstrimlad röd chili
2 1/2 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1/2 - 3/4 tsk salt

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat

Kommentarer

Hej Rebecka! Det kan du absolut göra. Smaksätt den färdiga varma chutneyn med malen kanel efter din egen smak. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-08-11

Kan man ta kanel i pulverform istället? Och i så fall hur mycket bör det bli?

Rebecka

2016-08-06

Hållbarhet??

Karin

2016-07-02

Testa liknande recept

Christinas plommonchutney
Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonchutney med ingefära och chili
Betyg 4.1 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 30 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad