Plommonchutney med ingefära och chili

Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat
15
Plommonchutney med ingefära och chili

Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser

Ger ca 5 dl
8   plommon
2   rödlökar
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 msk  strösocker
4 msk  honung
2 msk  ättiksprit (12 %)
3 msk  finriven färsk ingefära
finrivet skal av 1   citron
2 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles för stingigt med 3 msk (nästan halv dl) färskriven ingefära, till detta chili och rödlök. Har nu lagt till många fler plommon, mer honung och även tillsatt äpplen jag kokt till mos. Alltså i princip ett nytt recept ...

Kaeth

2022-09-08

Tog 14 plommon då våra plommon är små, blev perfekt 😊

Millan

2022-08-20

Älskar den. Testat många recept men den slår alla! Gjorde två gånger. Andra gången behöll jag kärnor i chilin.

Dorothea

2021-09-07

Testa liknande recept

Plommonchutney med anis och mörk choklad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Christinas plommonchutney
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga