Plommonchutney med ingefära och chili
Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
ca 8 dl
15 plommon (15 plommon motsvarar ca 900 g)
2 rödlökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk finriven färsk ingefära
4 - 6 msk strösocker
4 msk flytande honung
2 msk ättiksprit (12 %)
2 krm salt
finrivet skal av 1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Antal plommon ej bra, bättre med vikt.
Camilla
2024-09-22Tycker de är tråkigt när ett recept läggs ut och de finns många om och men. Som nybörjare följer jag recept slaviskt. Hade varit bra att receptet var mer utförligt istället för att jag får den på recensionerna. Första frågetecken blir ska jag gå på vikt eller antalet plommon. Står att de ska vara 15 plommon och när jag tog 30 plommon så var vikten 900 g. Kokade den i över en timme.
Lena
2024-09-15Behöver lite recept på vad detta kan vara gott till, är inte van vid att använda ingefära direkt.
Filippa
2024-09-15