Plommonchutney med ingefära och chili

Betyg 4.1 av 5.
73 personer har röstat
30
Plommonchutney med ingefära och chili

Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser

ca 8 dl
15   plommon (15 plommon motsvarar ca 900 g)
2   rödlökar
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk  finriven färsk ingefära
4 - 6 msk  strösocker
4 msk  flytande honung
2 msk  ättiksprit (12 %)
2 krm  salt
finrivet skal av 1   citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
73 personer har röstat

Kommentarer

Antal plommon ej bra, bättre med vikt.

Camilla

2024-09-22

Tycker de är tråkigt när ett recept läggs ut och de finns många om och men. Som nybörjare följer jag recept slaviskt. Hade varit bra att receptet var mer utförligt istället för att jag får den på recensionerna. Första frågetecken blir ska jag gå på vikt eller antalet plommon. Står att de ska vara 15 plommon och när jag tog 30 plommon så var vikten 900 g. Kokade den i över en timme.

Lena

2024-09-15

Behöver lite recept på vad detta kan vara gott till, är inte van vid att använda ingefära direkt.

Filippa

2024-09-15

Testa liknande recept

Plommonchutney med anis och mörk choklad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Christinas plommonchutney
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga