Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alldeles för stingigt med 3 msk (nästan halv dl) färskriven ingefära, till detta chili och rödlök. Har nu lagt till många fler plommon, mer honung och även tillsatt äpplen jag kokt till mos. Alltså i princip ett nytt recept ...
Kaeth
2022-09-08Tog 14 plommon då våra plommon är små, blev perfekt 😊
Millan
2022-08-20Älskar den. Testat många recept men den slår alla! Gjorde två gånger. Andra gången behöll jag kärnor i chilin.
Dorothea
2021-09-07