Plommonchutney med ingefära och chili

Betyg 4.1 av 5.
67 personer har röstat
22
Plommonchutney med ingefära och chili

Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser

Ger ca 8 dl
15   plommon (15 plommon motsvarar ca 900 g)
2   rödlökar
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk  finriven färsk ingefära
4 - 6 msk  strösocker
4 msk  flytande honung
2 msk  ättiksprit (12 %)
2 krm  salt
finrivet skal av 1   citron

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet uppdaterat juni 2023.

Gör så här

Tips

Justera sötman i chutneyn utifrån hur syrliga plommonen är. Det går lika bra att göra chutneyn på gula plommon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

God med lite sting i.

Anne charlotte

2023-09-17

Hur länge håller chutneyn i kylskåpet?

Helen

2023-09-09

Hej Helen! Med bra råvaror, god hygien vid tillagning och välrengjorda burkar så bör chutneyn hålla i kylskåp i minst ett par månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Det går också bra att frysa in chutneyn. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-12

Gjorde dubbel sats. Kokade dubbelt så länge. Blev jättebra och jättegod!

Eva

2023-08-26

Testa liknande recept

Plommonchutney med anis och mörk choklad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Christinas plommonchutney
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga