Plommonchutney med ingefära och chili

54
13
Plommonchutney med ingefära och chili

Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser

Ger ca 5 dl
8 plommon
2 rödlökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 msk strösocker
4 msk honung
2 msk ättiksprit (12 %)
3 msk finriven färsk ingefära
finrivet skal av 1 citron
2 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Dorothea

2021-09-07

Älskar den. Testat många recept men den slår alla! Gjorde två gånger. Andra gången behöll jag kärnor i chilin.

Caroline

2021-08-25

Jättegod men tycker plommonen borde anges i gram istället då de kan vara väldigt olika i storlek.

Maria

2021-08-18

Vad är det som gör att chutney håller såpass länge som 6 månader? Jag funderar på att skippa sockret, men funderar kring om det är konserverade?

Redaktionen ICAse

2021-08-19

Hej Maria! Ja socker är konserverande men chutneyn bör hålla länge även om du utesluter sockret eftersom den innehåller ättika som är bakteriedödande. Bäst är alltid att smaka och dofta innan servering. Och det är viktigt att använda rena verktyg, burkar och frukt av bra kvalitet då ökar hållbarheten. Lycka till. Hälsningar Ulrika