Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Plommonchutney med ingefära och chili

Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och skiva plommonen tunt. Skala, dela och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i 20–30 minuter. Rör då och då.
  3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.
  4. Servera gärna chutneyn till Inbakad fläskkarré med kapris och soltorkad tomat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 5 dl
  • 8 plommon
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk honung
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk finriven färsk ingefära
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer