Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon

Varm och kladdig chokladbakelse med vaniljkokta plommon är en härlig efterrätt. Receptet följer du enkelt i två steg och därefter kan du servera en raffinerad dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp vatten, råsocker och delad urskrapad vaniljstång.
  3. Dela plommonen i halvor, ta ur kärnan. Koka plommonhalvorna i vaniljsockerlagen i 4-5 minuter. Låt dem svalna i lagen.
  4. Smörj ugnsfasta portionsformar med matfett.
  5. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Smält chokladen i vattenbad. Vispa socker och ägg. Rör i matfettet. Sikta ner mjölet blandat med kakao och bakpulver. Rör försiktigt ner det. Avsluta med att blanda i den smälta chokladen.
  6. Fyll portionsformarna med chokladmassan. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Chokladbakelsen ska vara rinnig i mitten.
  7. Servera chokladbakelserna genast med plommonen.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad vid behov och laktosfritt margarin.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri choklad och välj mjölkproteinfritt margarin.

Tips

Prova också rårörda lingon med ingefära till bakelsen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 8 färska plommon
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 100 g mjukt margarin eller smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?