Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon

Varm och kladdig chokladbakelse med vaniljkokta plommon är en härlig efterrätt. Receptet följer du enkelt i två steg och därefter kan du servera en raffinerad dessert.

Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vatten
1 dl  råsocker
1   vaniljstång
8   färska plommon
100 g  mörk choklad
1 dl  florsocker
2   ägg
100 g  mjukt margarin eller smör
1 dl  vetemjöl
1 msk  kakao
1/2 tsk  bakpulver

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad vid behov och laktosfritt margarin.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri choklad och välj mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Tips

Prova också rårörda lingon med ingefära till bakelsen!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga