Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Blåbärsscones med citron

Scones är så enkelt att göra, och så himla gott! Dessa scones med blåbär och citron sätter guldkant på morgonen. Servera sconesen nygräddade med dina bästa pålägg, kanske färskost, marmelad eller en vällagrad ost?

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och citronskal. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Vänd ner blåbären.
  3. Klicka 8 scones (för 8 st) på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 4 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl blåbär
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer