Blåbärspannacotta
Enkelt recept på pannacotta med blåbär, vispgrädde och yoghurt. Går snabbt att laga till och hälla upp i glas, men sen ska de kylas ordentligt om det ska bli riktigt gott - så du får ha lite framförhållning. Det är det värt, vad går väl upp mot en kall och söt pannacotta efter maten!
Ingredienser
6 portioner
2 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär
2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 dl matyoghurt
Till servering
färska blåbär
mynta
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Tiden kan variera hur fort pannacottan stelnar beroende på storleken på glasen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan jag göra den dagen före den ska serveras?
Britt
2024-04-29Hej Britt! Det går jättebra att förbereda både en och två dagar i förväg. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-29Mycket bra konsistens och lagom söt. Adderade lite vaniljsocker.
Birgitta
2023-11-12Väldigt enkel att göra. Och mycket god :)
Linda
2023-02-26