Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärspannacotta

Enkelt recept på pannacotta med blåbär, vispgrädde och yoghurt. Går snabbt att laga till och hälla upp i glas, men sen ska de kylas ordentligt om det ska bli riktigt gott - så du får ha lite framförhållning. Det är det värt, vad går väl upp mot en kall och söt pannacotta efter maten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp blåbär och grädde. Mixa med stavmixer. Rör ner socker och gelatinblad i den varma purén. Vispa ner yoghurten. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylskåp tills pannacottan stelnar, ca 3 timmar.
  3. Till servering: Servera med blåbär och mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Tiden kan variera hur fort pannacottan stelnar beroende på storleken på glasen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • färska blåbär
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?