Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ruccola och rosmarinpizza

En god vegetarisk pizza med rosmarin, ruccola och vitlök. Ruccola och rosmarinpizzan är välsmakande och du kryddar själv med svartpeppar och flingsalt efter behag. En trevlig rätt att bjuda på eller att unna sig själv en fredagskväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Blanda mjöl, salt och jäst i en bunke eller i en matberedareskål. Värm vattnet (ca 45°C) med oljan, och häll ner i mjölet. Arbeta ihop degen och knåda den mjuk och elastisk.
  2. Häll lite olja över degen, vänd den så attt hela degen blir oljad och låt den jäsa under bakduk eller plastfilm ca 45 min eller till dubbel storlek.
  3. Topping: Blanda under tiden oljan, pressad vitlök och rosmarin i en skål.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Arbeta ihop degen, dela den i två bitar (för 2 port) och kavla ut dem till rundlar ca 23 cm i diameter.
  6. Lägg dem på oljad plåt. Pricka dem med gaffel och pensla eller bred över rosmarinoljan. Strö på salt och lite svartpeppar.
  7. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min eller tills de fått gyllengul färg. Lägg rucolasallad på toppen och ät pizzorna genast.

Ingredienser

Portioner: 2
Pizzadeg
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk torrjäst
  • 1 1/2 dl varmt vatten
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
Topping
  • 1/2 dl oliv- eller rapsolja
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk hackad färsk rosmarin
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 kruka ruccolasallad (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1520 kJ / 360 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden