Dinkelscones

45
9
Dinkelscones

Scones är en av längdåkaren Anna Haags favoriter till frukost. Här får du hennes recept, med dinkelmjöl och soyayoghurt. Lätta att baka med bakpulver och klara på ca 10 minuter i ugnen. Nygräddat på ett kick till frukost varje morgon! En bra start.

Dinkelscones

Ingredienser

2 st
4 dl dinkelmjöl (4 dl motsvarar 220 g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl sojayoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.


Näringsberäkningen är beräknad på en rund kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Ebba

2023-01-05

Mitt favoritrecept på scones, har återkommit till det flera år nu! Har testat diverse olika mjölkombinationer och yoghurtar, en gång tom och havrefraiche, men det blev också bra!

Emma

2022-06-12

Hej! Dessa är supergoda! Kan ni förklara vad ni menar med ”portion”. Är det en stor scones som man delar på fyra eller är det bara en fyrkant? :)

Redaktionen ICAse

2022-06-16

Hej Emma! Tack för din fråga. Näringsvärdet är beräknat på en stor scones som du sen delar i 4 delar. Kul att höra att du tyckte om sconesen! ❤ Hälsningar Elina

Patrik

2022-04-09

Jag byter ut hälften av mjölet mot fullkornsdinkel och sojayoghurten mot kefir, lägger chia- och solrosfrön i, mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2338 KJ / 559 kCal
Fett 15.7 g
Kolhydrater 86.5 g
Protein 15.5 g
Läs mer om näringsvärden