Scones är en av längdåkaren Anna Haags favoriter till frukost. Här får du hennes recept, med dinkelmjöl och soyayoghurt. Lätta att baka med bakpulver och klara på ca 10 minuter i ugnen. Nygräddat på ett kick till frukost varje morgon! En bra start.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsberäkningen är beräknad på en rund kaka.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ebba
2023-01-05Mitt favoritrecept på scones, har återkommit till det flera år nu! Har testat diverse olika mjölkombinationer och yoghurtar, en gång tom och havrefraiche, men det blev också bra!
Emma
2022-06-12Hej! Dessa är supergoda! Kan ni förklara vad ni menar med ”portion”. Är det en stor scones som man delar på fyra eller är det bara en fyrkant? :)
Redaktionen ICAse
2022-06-16Hej Emma! Tack för din fråga. Näringsvärdet är beräknat på en stor scones som du sen delar i 4 delar. Kul att höra att du tyckte om sconesen! ❤ Hälsningar Elina
Patrik
2022-04-09Jag byter ut hälften av mjölet mot fullkornsdinkel och sojayoghurten mot kefir, lägger chia- och solrosfrön i, mycket gott!