Dinkelscones | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dinkelscones

Scones är en av längdåkaren Anna Haags favoriter till frukost. Här får du hennes recept, med dinkelmjöl och soyayoghurt. Lätta att baka med bakpulver och klara på ca 10 minuter i ugnen. Nygräddat på ett kick till frukost varje morgon! En bra start.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut degen i 2 runda kakor direkt på plåten. Platta ut varje del med mjölad hand till en rund kaka ca 15 cm i diameter. Markera varje kaka i 4 delar med en kniv.
  4. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna lite på galler.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.


Näringsberäkningen är beräknad per scones.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 4 dl dinkelmjöl (4 dl motsvarar 220 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl soja yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2338 kJ / 559 kCal