Dinkelscones
Scones är en av längdåkaren Anna Haags favoriter till frukost. Här får du hennes recept, med dinkelmjöl och soyayoghurt. Lätta att baka med bakpulver och klara på ca 10 minuter i ugnen. Nygräddat på ett kick till frukost varje morgon! En bra start.
Ingredienser
2 st
4 dl dinkelmjöl (4 dl motsvarar 220 g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl sojayoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är beräknad på en rund kaka.
Energi2338 KJ / 559 kCal
Fett15.7 g
Kolhydrater86.5 g
Protein15.5 g
Kommentarer
Kan man använda olivolja istället för smör och hur mycket isåfall?
Patricia
2023-06-01Hej Patricia! Det är inget vi har provat men det är möjligt att det funkar. Det ska i så fall vara samma mängd olja som smör. Om du vågar testa så kommentera gärna här igen och berätta hur de blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-02Mitt favoritrecept på scones, har återkommit till det flera år nu! Har testat diverse olika mjölkombinationer och yoghurtar, en gång tom och havrefraiche, men det blev också bra!
Ebba
2023-01-05Hej! Dessa är supergoda! Kan ni förklara vad ni menar med ”portion”. Är det en stor scones som man delar på fyra eller är det bara en fyrkant? :)
Emma
2022-06-12Hej Emma! Tack för din fråga. Näringsvärdet är beräknat på en stor scones som du sen delar i 4 delar. Kul att höra att du tyckte om sconesen! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16