Pizzadeg romana

Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Pizzadeg romana

Med denna pizzadeg får du till en äkta pizza romana, så som den serveras i Rom. Krispig och med lite tjockare botten, ofta skuren i fyrkantiga bitar. Kalljäs degen för att få den luftig och fin. Kräver lite planering men det är det värt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pizzadeg romana

Ingredienser

1 plåt
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) + extra till utbakning
3 1/2 dl dinkelmjöl (3 1/2 dl motsvarar 200 g)
5 g torrjäst
4 dl kallt vatten
2 msk olivolja + extra till plåten
1/2 tsk salt

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Vilken temperatur i ugnen?

    Annie

    Hej Annie! 250 grader i ugnen. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jättebra, lätt att knåda i lite mer mjöl på bänk om det behövs när den jäst klart.

    Ingela

  • Sjukt kladdig deg för att göra pizza på. Degen drar ihop sig alldeles för mycket och är kladdig så fort man försöker baka ut den. Fick använda massa extra mjöl för att få ordning på det vilket resulterade i halvbrända bottnar på pizzorna

    Daniel

  • Testade detta recept första gången idag, ger den 3.5/5. Behövs mer salt tycker jag och rekommenderar att hålla koll på ugnen, min var inne 10 min + 8 min och fick ordentligt med färg och genombakad. Tror inte jag gör denna igen om jag inte som denna gången har överblivet dinkelmjöl att förbruka.

    Matilda

  • Bästa receptet! Gör alltid detta

    Emelie

  • själv tycker jag om lite mer salt! Men jättegott ändå, och väldigt enkelt också.

    Yessica

Näringsvärde per portion

Energi8472 KJ / 2019 kCal
Fett42 g
Salt3.5 g
Kolhydrater346 g
Protein50 g

Testa liknande recept

  • Victorias dinkelbaguetter
    Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad focaccia
    Betyg 2.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ruccola och rosmarinpizza
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsformbröd
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade parmesanbröd
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftbröd med ost och dill
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad