Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kräftbröd med ost och dill

Förstärk temat på kräftskivan med hembakta frallor formade som, ja, just det – kräftor. Kräftbröden fyller du med en god lagrad ost och en rejäl näve färsk dill. Bjud dem helst småvarma med en klick smör till kräftorna eller varför inte med en sked skagenröra?

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 små bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop degen i maskin ca 5 minuter eller för hand ca 10 minuter. 
  2. Smula osten. Tillsätt ost och dill, blanda snabbt in i degen. Låt den jäsa övertäckt 40 minuter. 
  3. Skär bort 1/3 av degen, dela den i 24 bitar. Dela resten av degen i 12 bitar. Rulla till runda bullar och forma så det blir en liten spets/svans. Lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. 
  4. Rulla de 24 bitarna till avlånga bullar. Gör ett snitt i ena änden och dra isär så det blir som klor. Fäst 2 klor vid varje bulle på plåten. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter. I vår matskola kan du se steg för steg hur du gör kräftbröden.
  5. Sätt ugnen på 225°C. 
  6. Skär skåror i bullarna. Tryck ner små olivbitar som ögon. Pensla med uppvispat ägg.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills de får fin färg. Servera gärna ljumna.

För alla

Fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Ingredienser

Portioner: 12 små bröd
  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 dl dinkelmjöl (120 g)
  • 1 tsk salt
  • 50 g lagrad ost (gärna västerbotten eller präst)
  • 1 dl finskuren dill
  • svarta oliver till garnering (gärna kalamata)
  • ägg till pensling
Lägg till i inköpslistan