Kräftbröd med ost och dill

11
3
Kräftbröd med ost och dill

Förstärk temat på kräftskivan med hembakta frallor formade som, ja, just det – kräftor. Kräftbröden fyller du med en god lagrad ost och en rejäl näve färsk dill. Bjud dem helst småvarma med en klick smör till kräftorna eller varför inte med en sked skagenröra?

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Kräftbröd med ost och dill

Ingredienser

12 små bröd
25 g
jäst
4 dl
ljummet vatten
7 dl
vetemjöl (420 g)
2 dl
dinkelmjöl (120 g)
1 tsk
salt
50 g
lagrad ost (gärna västerbotten eller präst)
1/2 - 1 dl
finskuren dill
-
svarta oliver till garnering (gärna kalamata)
-
ägg till pensling

För alla

Fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Redaktionen

2016-09-06

Hej Annika och Björn! Nu har vi äntligen bakat om detta bröd. Och dessvärre har vi gjort ett misstag och det behövs mer mjöl! Så vi ändrar nu receptet till 7 dl mjöl istället. Ber om ursäkt för detta men hoppas ni bakar detta goda bröd igen. Hälsningar Michelle

Björn

2016-09-01

Det gick inte att baka detta bröd. Degen fick i så fall hällas i en långpanna, så lös var den. Har tittat på andra recepr, inte ICA:s och till 5 dl vätska ska det vara mella 13 - 15 dl mjöl. Kommer inta att lita på att era recept är korrekta fortsättningsvis. Dessutom har ni inte bemödat er med att svara på inlägg från annan bakare.

Annika

2016-08-20

Degen är rinnande. Har det blivit något fel i receptet?

Testa liknande recept