Kräftbröd med ost och dill
Förstärk temat på kräftskivan med hembakta frallor formade som, ja, just det – kräftor. Kräftbröden fyller du med en god lagrad ost och en rejäl näve färsk dill. Bjud dem helst småvarma med en klick smör till kräftorna eller varför inte med en sked skagenröra?
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
12 små bröd
25 g jäst
4 dl ljummet vatten (37°C)
7 1/2 dl vetemjöl (motsvarar ca 460 g)
2 dl dinkelmjöl (motsvarar ca 120 g)
1 1/2 tsk salt
2 dl riven lagrad ost (gärna 18 månader)
finskuren dill
svarta oliver till garnering (gärna kalamata)
ägg till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Det är fortfarande för lite mjöl i receptet och degen var mer än smet än en deg. Osten gav ingen smak trots att jag tog en som varit lagrad i 18 månader
Lina
2022-09-25Vad tillför dinkelmjölet. Går det lika bra utan.
Margareta
2021-08-23Hej Margareta! Dinkelmjölet ger lite mer smak till brödet men det går bra att utesluta. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-24Hej Annika och Björn! Nu har vi äntligen bakat om detta bröd. Och dessvärre har vi gjort ett misstag och det behövs mer mjöl! Så vi ändrar nu receptet till 7 dl mjöl istället. Ber om ursäkt för detta men hoppas ni bakar detta goda bröd igen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-09-06