Pizza på blomkålsbotten med portabello

112
0 Klimatsmart
Pizza på blomkålsbotten med portabello

Den här glutenfria pizzan har en saftig botten gjord på blomkålsris, mozzarella och parmesan. Härligt! Vi toppar den med bland annat tomat, portabello, babyspenat och kronärtskockscrème – men har du en annan favorittopping passar pizzabotten lika bra där!

Skriv ut
Pizza på blomkålsbotten med portabello

Ingredienser

4 portioner

Botten

125 g
mozzarella
50 g
parmesanost
2
ägg
2
förp blomkålsris (à 250g)
1 tsk
salt

Fyllning

200 g
frysta, solmogna torkade tomater eller strimlade soltorkade tomater (200 g frysta motsvarar 1 dl soltorkade)
2
portabellosvampar
1
röd lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
65 g
babyspenat
130 g
kronärtskockscrème
1/2
kruka basilika

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och parmesan mot sojabaserad ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

112

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1724 KJ / 412 kCal
Fett 27.8 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 13.2 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept