Pizza på blomkålsbotten med portabello
Den här glutenfria pizzan har en saftig botten gjord på blomkålsris, mozzarella och parmesan. Härligt! Vi toppar den med bland annat tomat, portabello, babyspenat och kronärtskockscrème – men har du en annan favorittopping passar pizzabotten lika bra där!
Ingredienser
4 portioner
Botten
125 g mozzarella
50 g parmesan
2 ägg
2 förp blomkålsris (à 250g)
1 tsk salt
Fyllning
200 g frysta, solmogna torkade tomater eller strimlade soltorkade tomater (200 g frysta motsvarar 1 dl soltorkade)
2 portabellosvampar
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
130 g kronärtskockscrème
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1724 KJ / 412 kCal
Fett27.8 g
Salt2.45 g
Kolhydrater13.2 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Botten är väldigt dåligt
Aram
2023-04-27