Pizza på blomkålsbotten med portabello

Betyg 3.4 av 5.
114 personer har röstat
1
Pizza på blomkålsbotten med portabello

Den här glutenfria pizzan har en saftig botten gjord på blomkålsris, mozzarella och parmesan. Härligt! Vi toppar den med bland annat tomat, portabello, babyspenat och kronärtskockscrème – men har du en annan favorittopping passar pizzabotten lika bra där!

Pizza på blomkålsbotten med portabello

Ingredienser

4 portioner

Botten

125 g mozzarella
50 g parmesan
2 ägg
2 förp blomkålsris (à 250g)
1 tsk salt

Fyllning

200 g frysta, solmogna torkade tomater eller strimlade soltorkade tomater (200 g frysta motsvarar 1 dl soltorkade)
2 portabellosvampar
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
130 g kronärtskockscrème
1/2 kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
114 personer har röstat

Kommentar

Botten är väldigt dåligt

Aram

2023-04-27

Näringsvärde per portion

Energi1724 KJ / 412 kCal
Fett27.8 g
Salt2.45 g
Kolhydrater13.2 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med pizzabulle
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkålssoppa med pizzaslice
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med dold blomkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga