Pizza på blomkålsbotten med portabello

Betyg 3.4 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pizza på blomkålsbotten med portabello

Den här glutenfria pizzan har en saftig botten gjord på blomkålsris, mozzarella och parmesan. Härligt! Vi toppar den med bland annat tomat, portabello, babyspenat och kronärtskockscrème – men har du en annan favorittopping passar pizzabotten lika bra där!

Pizza på blomkålsbotten med portabello

Ingredienser

4 portioner

Botten

125 g mozzarella
50 g parmesan
2 ägg
2 förp blomkålsris (à 250g)
1 tsk salt

Fyllning

200 g frysta, solmogna torkade tomater eller strimlade soltorkade tomater (200 g frysta motsvarar 1 dl soltorkade)
2 portabellosvampar
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
130 g kronärtskockscrème
1/2 kruka basilika

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Botten är väldigt dåligt

    Aram

Näringsvärde per portion

Energi1724 KJ / 412 kCal
Fett27.8 g
Salt2.45 g
Kolhydrater13.2 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Blomkålssoppa med pizzabulle
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkålssoppa med pizzaslice
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärssås med dold blomkål
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad