Pizza med sparris och västerbottenskräm

28
5 Klimatsmart
Pizza med sparris och västerbottenskräm

Pizza behöver inte nödvändigtvis ha tomatsås. Den här lyxiga sparrispizzan på hemgjord pizzadeg toppas med västerbottenskräm i stället. Ät pizzan i snibbar som tilltugg eller varför inte som en spontan sommarmiddag på bryggan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Pizza med sparris och västerbottenskräm

Ingredienser

4 portioner
25 g
jäst
2 1/2 dl
ljummet vatten
1 tsk
salt
1 msk
olivolja
ca 7 dl
vetemjöl special
2 dl
crème fraiche
2 dl
riven Västerbottensost
2 tsk
flytande honung
1
knippe grön sparris (à 250 g)
-
vilda örter (t ex späda maskrosblad och hundkexblad, eller ruccola till garnering)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Nadja

2021-03-03

Väldigt god och enkel! Rekommenderas

My

2020-05-01

Hur många pizzor är 4 port?

Redaktionen ICAse

2020-05-04

Hej My! Det blir 2 pizzor. I steg 3 delar man upp degen i 2 delar. Hoppas att du gillar pizzan! Hälsningar Elina

Else

2019-05-18

Med ramslök i créme fraich röran och lite svamp och lufttorkad skinka så är det en klar 10-poängare

Näringsvärde per portion

Energi 2822 KJ / 675 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept