Pizza med sparris och västerbottenskräm

32
6
Pizza med sparris och västerbottenskräm

Pizza behöver inte nödvändigtvis ha tomatsås. Den här lyxiga sparrispizzan på hemgjord pizzadeg toppas med västerbottenskräm i stället. Ät pizzan i snibbar som tilltugg eller varför inte som en spontan sommarmiddag på bryggan.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Pizza med sparris och västerbottenskräm

Ingredienser

4 portioner
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 7 dl vetemjöl special
2 dl crème fraiche
2 dl riven Västerbottensost
2 tsk flytande honung
1 knippe grön sparris (à 250 g)
vilda örter (t ex späda maskrosblad och hundkexblad, eller ruccola till garnering)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Susanne

2021-08-30

Hade lufttorkad skinka grönkål och päron på, fullträff. Toppa om man vill med rucola

Nadja

2021-03-03

Väldigt god och enkel! Rekommenderas

My

2020-05-01

Hur många pizzor är 4 port?

Redaktionen ICAse

2020-05-04

Hej My! Det blir 2 pizzor. I steg 3 delar man upp degen i 2 delar. Hoppas att du gillar pizzan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2822 KJ / 675 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden