Brytbröd med kalamataoliver

51
4
Brytbröd med kalamataoliver

Det här kan mycket väl vara sommarens enklaste bröd. Ett nybakat bröd som snabbt blandas ihop till en deg och ger tid för andra somriga aktiviteter medans brödet jäser och gräddas. Smaksättningen med oliver och Västerbottensost gör det enkelt för många att älska det här trevliga bjudbrödet.

Brytbröd med kalamataoliver

Ingredienser

4 portioner
1 kuvert torrjäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl special
2 - 3 dl urkärnade hackade kalamataoliver
150 g riven Västerbottensost

För alla

Fri från ägg och laktos.
Innehåller mjölkprotein och gluten.Recept och bild från Västerbottensost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Redaktionen

2015-06-25

Hej Christina! Tyvärr har kupongen slutat gälla och av någon anledning inte tagits bort. Vi har åtgärdat det nu. Lycka till med brödbakandet! Hälsningar Veronica

Christina

2015-06-23

Missar biten där den jäser i ugnen... steg 5 den ska jäsa under handduk ? Och kupongen går inte att ladda på kort.

Redaktionen

2015-06-04

Hej Fredrik! Kul att du tyckte det! Tack för tipset också. Hälsningar Veronica

Näringsvärde per portion

Energi 2397 KJ / 605 kCal
Fett 18 g
Salt 2.15 g
Kolhydrater 87 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden