Brytbröd med kalamataoliver

Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat
4
Brytbröd med kalamataoliver

Det här kan mycket väl vara sommarens enklaste bröd. Ett nybakat bröd som snabbt blandas ihop till en deg och ger tid för andra somriga aktiviteter medans brödet jäser och gräddas. Smaksättningen med oliver och Västerbottensost gör det enkelt för många att älska det här trevliga bjudbrödet.

Brytbröd med kalamataoliver

Ingredienser

4 portioner
1   kuvert torrjäst
5 dl  ljummet vatten
1 tsk  salt
ca 8 dl  vetemjöl special
2 - 3 dl  urkärnade hackade kalamataoliver
150 g  riven Västerbottensost

För alla

Fri från ägg och laktos.
Innehåller mjölkprotein och gluten.Recept och bild från Västerbottensost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Hej Christina! Tyvärr har kupongen slutat gälla och av någon anledning inte tagits bort. Vi har åtgärdat det nu. Lycka till med brödbakandet! Hälsningar Veronica

Redaktionen

2015-06-25

Missar biten där den jäser i ugnen... steg 5 den ska jäsa under handduk ? Och kupongen går inte att ladda på kort.

Christina

2015-06-23

Hej Fredrik! Kul att du tyckte det! Tack för tipset också. Hälsningar Veronica

Redaktionen

2015-06-04

Näringsvärde per portion

Energi2397 KJ / 605 kCal
Fett18 g
Salt2.15 g
Kolhydrater87 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baka bröd med baljväxter
Betyg 4.1 av 5.
227 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Miniatyrbaguetter
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga