Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Brytbröd med kalamataoliver

Det här kan mycket väl vara sommarens enklaste bröd. Ett nybakat bröd som snabbt blandas ihop till en deg och ger tid för andra somriga aktiviteter medans brödet jäser och gräddas. Smaksättningen med oliver och Västerbottensost gör det enkelt för många att älska det här trevliga bjudbrödet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten tills den löser upp sig. Använd gärna matberedare.
  2. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda snabbt ihop till en deg. Bearbeta degen i minst 5 minuter. Avsluta med att vända ner de hackade oliverna och Västerbottensost.
  3. Sätt ugnen på 175 °C.
  4. Smörj en brödform med löstagbar kant (springform) med rapsolja.
  5. Forma fina bollar av degen och lägg dem tätt intill varandra. Med lite mjöl på händerna blir det lättare. Låt brödet jäsa under handduk i cirka 30 minuter.
  6. Grädda i cirka 45 minuter. Lägg olivbröden på ett galler. Täck med handduk och låt svalna.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Innehåller mjölkprotein och gluten.

Recept och bild från Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kuvert torrjäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • ca 8 dl vetemjöl special
  • 2 - 3 dl urkärnade hackade kalamataoliver
  • 150 g riven Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / 605 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer