Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ostmuffins med rökt skinka, dijonsenap och örter

Ett härligt recept på stiliga ostmuffins med rökt skinka, dijonsenap och örter som passar utmärkt att servera på buffé eller som tillbehör till måltider. Du gör matmuffinsarna av bland annat ägg, yoghurt, mjöl, rödlök, skinka och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa äggen med vatten, yoghurt, olja och senap.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör ihop detta med äggblandningen.
  4. Skala och finhacka löken, tärna eller strimla skinkan och riv osten. Rör ner tillsammans med örterna. Spara lite ost till garnering.
  5. Klicka smeten i bakformar. Garnera med resten av osten. Grädda i 18-20 minuter.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Om man vill ha riktigt gulliga minimuffins, kan man klicka smeten i småbrödsformar i stället. Det blir ca 40 stycken (om man utgår från receptet för 20 st). Tänk på att tiden i ugnen blir kortare då.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 rödlök
  • 150 g rökt skinka
  • 200 g Västerbottensost
  • ca 3 msk hackade färska örter t ex basilika och gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer