Ostmuffins med rökt skinka, dijonsenap och örter
Ett härligt recept på stiliga ostmuffins med rökt skinka, dijonsenap och örter som passar utmärkt att servera på buffé eller som tillbehör till måltider. Du gör matmuffinsarna av bland annat ägg, yoghurt, mjöl, rödlök, skinka och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
20 st
2 ägg
1 dl vatten
1 dl naturell yoghurt
1/2 dl olivolja
2 msk dijonsenap
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 rödlök
150 g rökt skinka
200 g Västerbottensost
ca 3 msk hackade färska örter t ex basilika och gräslök
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Om man vill ha riktigt gulliga minimuffins, kan man klicka smeten i småbrödsformar i stället. Det blir ca 40 stycken (om man utgår från receptet för 20 st). Tänk på att tiden i ugnen blir kortare då.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gjorde dessa i en muffins-form med plats för 12 muffins och de blev alldeles lagom stora att ha med på utflykten, och jättegoda!
Eva
2008-03-20