Inbakad pizza med prosciutto cotto
Att göra en inbakad pizza hemma hör kanske inte till det vanliga, men med tanke på resultatet så borde det kanske det! En perfekt fylld pizza svänger du enkelt ihop med en färdig pizzadeg, lite prosciutto cotto och riven ost. Blanda en fräsch sallad till och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
2 portioner
120 g prosciutto cotto
400 g pizzadeg
1/2 dl soltorkad tomat crème
1 1/2 dl riven ost
150 g snackpaprika
1/2 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2909 KJ / 691 kCal
Fett27 g
Salt3.4 g
Kolhydrater73 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fixar jag
Gunnar
2021-12-27Väldigt väldigt salt med glutenfri färdig pizzabotten, inte god att göra Calzone på eftersom brödet är väldigt ”tuggigt”. Fick vika ut den och äta som vanlig pizza ist, men ändå inte så gott. Snåla inte med tomatkrämen då skinkan lätt tar över.
Hannah
2020-11-10