Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pizza med salami och champinjoner

Middagen man gärna äter en eller två slices för mycket av! Pizza med lök, champinjon och tomater i ugn, som efter gräddning toppas med kallskuren salami och pepprig ruccola. Kavla upp skjortärmen och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala löken, skiva den, tomaterna och champinjonerna.
  3. Rulla ut pizzadegarna på plåtar med bakplåtspapperet.
  4. Bred på tomatsåsen. Fördela lök, tomater och champinjoner på degarna. Krydda med salt och peppar och toppa med osten.
  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Toppa pizzorna med salami och ruccola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarellaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellaost mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 250 g champinjoner
  • 1 förp familjepizzakit med tomatsås (à 1100 g)
  • 250 g riven mozzarellaost
  • 120 g salami
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3289 kJ / 778 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer