Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Brysselkålspizza med taleggio

Rulla ut färdig pizzadeg och toppa med brysselkål och taleggio. En innovativ kombination som definitivt blir en snackis på festen! Perfekt som salt tilltugg på adventsbjudningen. Strössla med mandel och citronskal, det förhöjer smakupplevelsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär bort roten från brysselkålen. Strimla kålen.
  3. Fräs brysselkålen i olja ca 5 minuter utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt. Skär taleggion i bitar. Fördela taleggio och parmesan över pizzan. Strö över kålen.
  5. Grädda i mittten av ugnen ca 20 minuter.
  6. Riv över citronskal och strö över flagad mandel. Klipp i småbitar.

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
  • 250 g färsk brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
  • 200 g taleggio-ost
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk rostad flagad mandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 688 kJ / 154 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer