Brysselkålspizza med taleggio
Rulla ut färdig pizzadeg och toppa med brysselkål och taleggio. En innovativ kombination som definitivt blir en snackis på festen! Perfekt som salt tilltugg på adventsbjudningen. Strössla med mandel och citronskal, det förhöjer smakupplevelsen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
ca 12 bitar
250 g färsk brysselkål
2 msk olivolja
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
200 g taleggio-ost
1 dl finriven parmesan
2 msk finrivet citronskal
2 msk rostad flagad mandel
Gör så här
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi688 KJ / 154 kCal
Fett10 g
Salt0.8 g
Kolhydrater10 g
Protein8 g
Kommentarer