Brysselkålspizza med taleggio

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
0
Brysselkålspizza med taleggio

Rulla ut färdig pizzadeg och toppa med brysselkål och taleggio. En innovativ kombination som definitivt blir en snackis på festen! Perfekt som salt tilltugg på adventsbjudningen. Strössla med mandel och citronskal, det förhöjer smakupplevelsen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Brysselkålspizza med taleggio

Ingredienser

ca 12 bitar
250 g färsk brysselkål
2 msk olivolja
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
200 g taleggio-ost
1 dl finriven parmesan
2 msk finrivet citronskal
2 msk rostad flagad mandel

Gör så här

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi688 KJ / 154 kCal
Fett10 g
Salt0.8 g
Kolhydrater10 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga