Grönkålspizza
Med färdig pizzadeg går det fort och enkelt att laga en god grönkålspizza. Crème fraiche blandat med skal från citronen gör pizzan både krämig och fräsch i smaken. Toppa med god, lagrad ost och vid servering strör du över grovhackade hasselnötter och ringlar över lite honung. Grönkålspizzan funkar både som måltid och tilltugg på fest!
Ingredienser
4 portioner
50 g skuren grönkål
salt
1 msk olivolja
1 färdig pizzadeg (gärna surdeg, à 400 g)
1/2 citron (skalet)
1 dl crème fraiche
1 dl riven lagrad ost
peppar
1/2 dl rostade hasselnötter
2 tsk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1930 KJ / 461 kCal
Fett25 g
Salt2.38 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g
Kommentar
Jättegod! La på chevreost. Granatäpple vid servering
Anette
2024-01-06