Snabb pizza med ajvar, getost och grönkål

Vad passar bättre under hösten än grönkål? Här på en nygräddad pizzabotten tillsammans med vitlök, ajvar relish och smakrik getost. Servera med en fräsch och krispig sallad och du har en middag som passar lika bra till helgen som när man vill lyxa till det på en vardag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Ingredienser
4 portioner
Pizza
1 förp pizzadeg (à 550 g)
1 påse hackad grönkål (à 125 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 1/2 dl stark ajvar relish
1 förp getost (à 100 g)
Sallad
1 rödlök
2 gula paprikor
1/2 g gurka
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 cosmopolitansallad
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: byt getosten mot laktosfri mozzarella eller laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt getosten mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: byt getosten mot laktosfri mozzarella eller laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt getosten mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Ringla lite honung över pizzan och strö över lite rosmarin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 494 kCal
Fett18 g
Salt2.6 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer