Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

Julens bästa skinkmacka kan vara den som toppas med en klick gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot. Koka ihop grädde, lök, vitlök och skinkspad med svartkålen och toppa med två skedar grov senap. Morötterna hyvlas tunt och marineras i en lag med syltad ingefära. Toppa med lite hackad gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrad ingefärsmorot: Rör ihop socker, vinäger, vatten och ingefärslag tills sockret löst sig.
  2. Skala morötterna, skala sedan långa remsor av morötterna med potatisskalaren.
  3. Hacka ingefäran, blanda den och morotsstrimlorna med lagen.
  4. Låt marinera minst 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Hacka gräslöken och blanda ner den innan servering.
  6. Gräddstuvad svartkål: Skala och skiva lök och vitlök tunt.
  7. Fräs lök och vitlök mjukt i smöret i en panna med höga kanter.
  8. Lägg i svartkålen och stek någon minut, tillsätt grädde och skinkspad. Låt koka ihop till krämig konsistens. Tillsätt senap och smaksätt med salt och peppar.
  9. Till servering: Lägg skinka, kål och lite syrad ingefärsmorot på bröden.

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt vörtbröd och en julskinka med glutenfri griljering.
Gör mjölkproteinfri: byt vispgrädden mot havre-, soja- eller risbaserat gräddalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj en julskinka med äggfri griljering.

Ingredienser

Portioner: 6
Syrad ingefärsmorot
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk lag från syltad ingefära
  • 3 morötter
  • 1 bit syltad ingefära
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök
Gräddstuvad svartkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 200 g grovskuren svart- eller grönkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl skinkspad eller vatten
  • 2 msk grov senap
  • salt och peppar
Till servering
  • 12 skivor julskinka
  • 6 skivor vörtbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1685 kJ / 403 kCal