Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

5
0
Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

Julens bästa skinkmacka kan vara den som toppas med en klick gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot. Koka ihop grädde, lök, vitlök och skinkspad med svartkålen och toppa med två skedar grov senap. Morötterna hyvlas tunt och marineras i en lag med syltad ingefära. Toppa med lite hackad gräslök.

Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

Ingredienser

6 portioner

Syrad ingefärsmorot

1/2 dl strösocker
1 1/2 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk lag från syltad ingefära
3 morötter
1 bit syltad ingefära
salt och peppar
1/2 kruka gräslök

Gräddstuvad svartkål

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
200 g grovskuren svart- eller grönkål
3 dl vispgrädde
1 dl skinkspad eller vatten
2 msk grov senap
salt och peppar

Till servering

12 skivor julskinka
6 skivor vörtbröd

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt vörtbröd och en julskinka med glutenfri griljering.
Gör mjölkproteinfri: byt vispgrädden mot havre-, soja- eller risbaserat gräddalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj en julskinka med äggfri griljering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1685 KJ / 403 kCal
Fett 25 g
Salt 12 g
Kolhydrater 298 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden