Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

Julens bästa skinkmacka kan vara den som toppas med en klick gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot. Koka ihop grädde, lök, vitlök och skinkspad med svartkålen och toppa med två skedar grov senap. Morötterna hyvlas tunt och marineras i en lag med syltad ingefära. Toppa med lite hackad gräslök.

Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot

Ingredienser

6 portioner

Syrad ingefärsmorot

1/2 dl strösocker
1 1/2 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk lag från syltad ingefära
3 morötter
1 bit syltad ingefära
salt
peppar
1/2 kruka gräslök

Gräddstuvad svartkål

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
200 g grovskuren svart- eller grönkål
3 dl vispgrädde
1 dl skinkspad eller vatten
2 msk grov senap
salt
peppar

Till servering

12 skivor julskinka
6 skivor vörtbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1685 KJ / 403 kCal
Fett25 g
Salt1.2 g
Kolhydrater29.8 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Dopp i grytan
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Julmacka cheddarspread och fikon
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med grönkål, julskinka och äpple
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julmacka med äpple och senap
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Brödsallad med rotselleri och ädelost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga