Skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot
Julens bästa skinkmacka kan vara den som toppas med en klick gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot. Koka ihop grädde, lök, vitlök och skinkspad med svartkålen och toppa med två skedar grov senap. Morötterna hyvlas tunt och marineras i en lag med syltad ingefära. Toppa med lite hackad gräslök.
Ingredienser
6 portioner
Syrad ingefärsmorot
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk lag från syltad ingefära
3 morötter
1 bit syltad ingefära
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
Gräddstuvad svartkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
200 g grovskuren svart- eller grönkål
3 dl vispgrädde
1 dl skinkspad eller vatten
2 msk grov senap
salt
peppar
Till servering
12 skivor julskinka
6 skivor vörtbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1685 KJ / 403 kCal
Fett25 g
Salt1.2 g
Kolhydrater29.8 g
Protein13 g
Kommentarer