Pizza med grillad paprika och parmesan

11
0 Klimatsmart
Pizza med grillad paprika och parmesan

Snabbaste pizzan gör du med ett färdigköpt pizzakit och grillad paprika på burk. Vitlök, massor med färska örter och parmesan sätter smaken. Ringla över lite olivolja vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pizza med grillad paprika och parmesan

Ingredienser

6 portioner
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1
burk, grillad inlagd paprika (à 530 g)
1 dl
finhackad basilika
1 dl
finhackad timjan
1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peppar
1
förp, färdig pizzadeg med tomatsås (à 600 g)
2 dl
finriven parmesanost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: ersätt parmesanost med mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1143 KJ / 271 kCal
Fett 11 g
Salt 1.13 g
Kolhydrater 37 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept