Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan

14
1
Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan

Gå ”all in green” med den här vegopizzan bottnad med ärtcrème så ljuvlig att du inte kommer att vilja se åt tomatsås igen. Ärtcrèmens hetta justerar du enkelt med grön tabasco. Kanske vill du ha ena halvan het och andra halvan mild? Testa dig fram för godast resultat!

Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan

Ingredienser

2 portioner

Ärtcrème

300 g frysta gröna ärtor (tinade)
2 msk olivolja
några droppar grön tabasco
salt

Pizzabotten

2 port färdigköpt pizzadeg

Topping

100 - 150 g fryst grön sparris (tinade och delade på längden)
ca 200 g körsbärstomater delade på mitten
100 - 150 g parmesan
svartpeppar
färsk basilika till garnering

För alla

Läs noggrant innehållsförteckning på pizzadegen.
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenproteinfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Tips

Pizzan är god att toppa med prosciutto!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Anette

2020-09-29

Överraskande god. 275 grader låter mycket, den skalan fanns inte ens att välja på ugnen.

Redaktionen ICAse

2020-09-30

Hej Anette! Roligt att du gillade pizzan. Vi har uppdaterat receptet med 250-275°C, för som du säger så är det många ugnar som inte går så långt upp i grader. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3303 KJ / 788 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden