Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Gå ”all in green” med den här vegopizzan bottnad med ärtcrème så ljuvlig att du inte kommer att vilja se åt tomatsås igen. Ärtcrèmens hetta justerar du enkelt med grön tabasco. Kanske vill du ha ena halvan het och andra halvan mild? Testa dig fram för godast resultat!
Ingredienser
2 portioner
Ärtcrème
300 g frysta gröna ärtor (tinade)
2 msk olivolja
några droppar grön tabasco
salt
Pizzabotten
2 port färdigköpt pizzadeg
Topping
100 - 150 g fryst grön sparris (tinade och delade på längden)
ca 200 g körsbärstomater delade på mitten
100 - 150 g parmesan
svartpeppar
färsk basilika till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3303 KJ / 788 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Överraskande god. 275 grader låter mycket, den skalan fanns inte ens att välja på ugnen.
Anette
2020-09-29Hej Anette! Roligt att du gillade pizzan. Vi har uppdaterat receptet med 250-275°C, för som du säger så är det många ugnar som inte går så långt upp i grader. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-30