Ärtpesto med fröstekt torsk

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
1
Ärtpesto med fröstekt torsk

Ett fantastiskt recept på ärtpesto med fröstekt torsk, där den supersmarriga ärtpeston och ljuvliga fröstekta torsken bildar en underbar smakkombination! Servera den perfekt stekta torsken tillsammans med nykokt potatis, fräsch medelhavssalladsmix och ärtpeston. Ett recept som helt enkelt måste testas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Ärtpesto med fröstekt torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  färskpotatis
1 msk  sesamfrön
1 dl  solroskärnor
1   ägg
salt och peppar
2 msk  vetemjöl
1 msk  olivolja

Ärtpesto

2 dl  gröna ärtor
1/2 dl  solroskärnor
1/2   burk parmesanflarn (à 95 g)
2 msk  olivolja
1/2   vitlöksklyfta

Vid servering

1/2   påse medelhavsmix sallad (à 125 g)

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Ska man verkligen mixa ner salladen i peston? Det blev jättekonstigt.

Matz

2019-05-24

Hej Matz! Nej, det ska man inte. Jag ber så mycket om ursäkt för att det blev så konstigt. Salladen ska naturligtvis serveras till maten och inte mixas i peston. Jag har nu uppdaterat receptet med rätt procedur. Hoppas att du vill laga receptet igen. Trevlig helg! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-05-24

Näringsvärde per portion

Energi2382 KJ / 569 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater42.1 g
Protein40.8 g

Testa liknande recept

Pizza med basilika och mozzarella
Betyg 3.8 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frötoppad lax med mos
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinka med parmesanskräm
Betyg 3.1 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga