Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ärtpesto med fröstekt torsk

Ett fantastiskt recept på ärtpesto med fröstekt torsk, där den supersmarriga ärtpeston och ljuvliga fröstekta torsken bildar en underbar smakkombination! Servera den perfekt stekta torsken tillsammans med nykokt potatis, fräsch medelhavssalladsmix och ärtpeston. Ett recept som helt enkelt måste testas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken och ärterna.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  3. Ärtpesto: Mixa alla ingredienserna till ärtpeston. Späd eventuellt med lite vatten om den blir tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda sesamfrön och solroskärnor på en tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel. Salta och peppra fisken, vänd den i mjölet och därefter i ägget. Vänd fisken sist i fröblandningen. Stek fisken i oljan ca 10 minuter och vänd då och då.
  5. Servera den nykokta potatisen med torsk, sallad och ärtpesto.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g färskpotatis
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk olivolja
Ärtpesto
  • 2 dl gröna ärter
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 burk parmesanflarn (à 95 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2382 kJ / 569 kCal