Ärtpesto med fröstekt torsk

15
1
Ärtpesto med fröstekt torsk

Ett fantastiskt recept på ärtpesto med fröstekt torsk, där den supersmarriga ärtpeston och ljuvliga fröstekta torsken bildar en underbar smakkombination! Servera den perfekt stekta torsken tillsammans med nykokt potatis, fräsch medelhavssalladsmix och ärtpeston. Ett recept som helt enkelt måste testas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Ärtpesto med fröstekt torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g färskpotatis
1 msk sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 ägg
salt och peppar
2 msk vetemjöl
1 msk olivolja

Ärtpesto

2 dl gröna ärtor
1/2 dl solroskärnor
1/2 burk parmesanflarn (à 95 g)
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta

Vid servering

1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g)

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Matz

2019-05-24

Ska man verkligen mixa ner salladen i peston? Det blev jättekonstigt.

Redaktionen ICAse

2019-05-24

Hej Matz! Nej, det ska man inte. Jag ber så mycket om ursäkt för att det blev så konstigt. Salladen ska naturligtvis serveras till maten och inte mixas i peston. Jag har nu uppdaterat receptet med rätt procedur. Hoppas att du vill laga receptet igen. Trevlig helg! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2382 KJ / 569 kCal
Fett 24.6 g
Kolhydrater 42.1 g
Protein 40.8 g
Läs mer om näringsvärden