Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pizza con polpo

Spännande pizza med bläckfisk och pimientos de padron, ett mellanting mellan chili och paprika. Pizzans hemgjorda tomatsås är läckert kryddad med såväl senapspulver som basilika och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bläckfisken.
  2. Deg: Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Rör tills jästen smält i vätskan. Arbeta in mjöl och salt till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  4. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken, fräs den i olivoljan en stekpanna. Tillsätt tomater, senapspulver, basilika och smulad buljongtärning. Låt småputtra ca 20 minuter utan lock. Runda av syran med socker och smaka av med salt och peppar. Låt såsen svalna.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Topping: Skiva bläckfisken. Skala lök och vitlök, skiva löken tunt och finhacka vitlöken.
  7. Stek pimientos de padron i hälften av oljan i en het stekpanna ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
  8. Skär bläckfisken i ringar. Fräs den snabbt, ca 1 minut, i resten av oljan tillsammans med persilja och vitlök. Lägg åt sidan.
  9. Dela degen i två delar (för 4 port) och kavla ut till tunna pizzabottnar.
  10. Stryk på ett tunt lager tomatsås på degen.
  11. Strö över ost och silverlök.
  12. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  13. Toppa med bläckfisk och pimientos de padron. Strö över oregano.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pizzabotten, eller använd färdig glutenfri pizzabotten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 1/3 pkt färsk jäst (à 50 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
  • 3 dl durumvete (3 dl motsvarar 195 g)
  • 1 tsk salt
Tomatsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 msk torkad basilika
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 krm strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Topping
  • 200 g bläckfisk (tuber)
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g pimiento de padron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk torkad oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3612 kJ / 863 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer