Pizza con polpo
![Pizza con polpo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_90676/cf_259/pizza_con_polpo.jpg)
Spännande pizza med bläckfisk och pimientos de padron, ett mellanting mellan chili och paprika. Pizzans hemgjorda tomatsås är läckert kryddad med såväl senapspulver som basilika och vitlök.
![Pizza con polpo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_90676/cf_259/pizza_con_polpo.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Deg
1/3 pkt färsk jäst (à 50 g)
3 dl vatten
1 msk olja
4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g)
3 dl durumvete (3 dl motsvarar 195 g)
1 tsk salt
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk senapspulver
2 msk torkad basilika
1 kycklingbuljongtärning
1 krm strösocker
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
Topping
200 g bläckfisk (tuber)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
200 g pimiento de padron
2 msk olivolja
2 msk finhackad persilja
200 g riven ost
1 tsk torkad oregano
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pizzabotten, eller använd färdig glutenfri pizzabotten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3612 KJ / 863 kCal
Fett38.8 g
Salt5.8 g
Kolhydrater87 g
Protein35.6 g
Kommentarer