Pizza bianco med halloumi och zucchini

Med tortillabröd som pizzabotten går det på ett kick att göra egen pizza! Här toppar vi den med färskost, mozzarella, zucchini och riven halloumi. Citronskal och rostade mandelspån blir pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett32 g
Salt4.02 g
Kolhydrater52 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stköp grönsaker vid sidan, annars bara bröd o ost. vi vek ihop till quesadillas. vi körde med västerbottenost ist för färskost, funkar. stekte zucchini innan för lite färg. skippa mandel tillförde inget. blir bra
Andreas
Vi kör alltid på med mycket mer ost än receptet säger och det blir underbart gott!
Beatrice
Hmm, det heter pizza bianca. I italienskan är pizza ett feminint ord och därför böjs adjektivet med den feminina formen.
Susanne
Smakade riktigt bra 👍
Ingela
Riktigt got
Ingela
Så enkelt och så gott! Hade inte citron hemma så tog rivet limeskal istället. Blev supergott 👌🏻
Sandra
Väldigt gott och enkelt! Passar bäst som förrätt, tilltugg eller bufférätt i denna utformning. Kraftigare pizzabotten krävs för att bli mätt annars. Proportionerna i receptet tål att varieras och citronskal kan med fördel bytas ut mot citronpeppar.
Therése
Mums! Var lite tveksam till citronskalet, men det höjde verkligen smaken! Tonåringarna var dock inte lika begeistrade. Klipp upp i "tårtbitar" så passar den perfekt på tapasbordet.
Ellinor
Riktigt gott men inte helt mättande. Jag behövde ta ut dom efter ca 6 min annars hade nog brödkanterna brännts vid. Nästa gång blir det mera ost än vad receptet anger, och mer som förrätt eller tilltugg än huvudrätt.
Linda
Fantastiskt gott, särskilt i relation till hur löjligt enkelt det är arr göra. Vi brukar köra med färdiga pizzabottnar istället. Men dubbla mängden av zucchini och citron. Det blir bättre då.
Peter