Fisktacos med mangosalsa och fetaost

Läcker fisktaco som serveras med en härlig salsa gjord på bland annat tärnad mango, avokado, fetaost och koriander. Lättlagat men lyxigt med panerade fiskfiléer som du enkelt tillagar i ugnen direkt från frysen, så allt du behöver imponera med är salsan. Helt enkelt perfekt fisktacos.

Ingredienser
4 portioner
480 g panerade fiskfiléer (gärna fish & crisp gourmetfilé)
Salsa
ca 300 g tärnad mango
2 avokador
150 g smulad fetaost
2 strimlade salladslökar
1 röd peppar (chili)
20 g grovhackad färsk koriander
saften av 2 lime
salt
Till servering
8 små tortillabröd (eller 4 stora)
1 1/2 dl crème fraiche
eventuellt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan ris.
Energi3234 KJ / 774 kCal
Fett37 g
Salt3.4 g
Kolhydrater68 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ofantligt gott!
Vilhelmina
2025-07-13Mycket gott. Toppade med mangochutney o det bröt av gott mot salsan.
Anna
2025-05-17Lätt lagat och gott.
Lisbeth
2025-02-12