Pizza Bianca | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pizza Bianca

Rustik pizza med len ricottaost och heta chiliflagor. En förträfflig måltid att unna sig en fredagskväll tillsammans med en fräsch sallad eller smörstekt spenat.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på maxvärme (250-300°C).
  2. Blanda ihop ingrediensera till Pizzadeg. Häll lite mjöl på bakbordet.
  3. Kavla eller dra ut degen till en rund pizza så tunn som möjligt, ca 2 mm, 30 cm i diameter (för 1 port).
  4. Pensla på olivolja. Fördela ricotta, salt, peppar, chili och de tillbehör som faller dig i smaken.
  5. Grädda 5-7 minuter i ugnen, eller tills degen är gyllene.

För alla 

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos, gluten och mjölkprotein. 
Gör mjölkproteinfri: uteslut ricottaosten och använd i stället tofu. Använd olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör glutenfri: byt ut pizzadegen mot glutenfri deg eller använd färdiga glutenfria pizzabottnar.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 200 g pizzadeg (se länk nedan under steg 2)
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricottaost eller kvarg
  • 1 tsk chiliflagor
Till servering
  • smörstekt broccoli puttrad i vitt vin eller
  • smörstekt spenat eller
  • körsbärstomater och rucolasallad
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan