Pizza

Gör din egna supergoda pizza! Förbered pizzadeg och pizzasås och låt sedan vännerna eller barnen själva välja toppning. Ett roligt och annorlunda sätt att bjuda på middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Ingredienser
8 portionspizzor
50 g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
Tomatsås
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
Topping
8 dl riven ost
kokt strimlad skinka, stekt strimlad bacon, strimlad salami, tonfisk, räkor, musslor, lökringar, champinjoner, grillad paprika, marinerade kronärtskockshjärtan, feferoni, ananasringar, oliver, mozzarella, fetaost, överbliven köttfärssås
Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1673 KJ / 400 kCal
Fett15 g
Salt2.15 g
Kolhydrater48 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stDet blev helt ok. Degen/pizzan tog cirka 12min i ugn innan den blev "lite brun", innan den såg klar ut. Bakplåtspapper var inget vi hade hemma och då det inte stod i receptet så glömde vi köpa det när vi var i ICA tyvärr.
Daisy
300 grader????
Katharina
Hej Katharina! Ja, men det går bra med 250°C också, så det har vi nu ändrat till i receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Bra jag bytte mer än hälften av mjölet till rågmjöl blev mer smak i pizzan. Enkelt o lättläst inget kringelikrokar jag blev mätt på en pizza 1/6 ska frysa några. Kanske man kan kavla ut dom o frysa? Hälsningar Peter
Peter
Mycket bra!
Lillemor
Jobbigt att ugnen ska vara på 300 grader när min kommer upp i endast 250 grader.
Maria
Byt ut vattnet mot lättöl. Då kommer smaken lite närmare pizzabagarens.
Maria
Detta recept skiljer sig inte nämnvärt från vad man hittat i tex kokböcker eller andra receptsamlingar. Jag tycker det är frustrerande att jag inte kan hitta något recept vare sig det gäller själva botten, tomatsåsen eller val av ost som gör att pizzorna blir lika smakrika som hos den lokale pizza-bagaren och han vill ju inte avslöja sina affärshemligheter :)
Lars
Verkligen mycket goda pizzor, men man kan göra nästan dubbelt så mycket tomatsås, så att de blir fylligare.
Otto
sak prova dett i kväll
Petra