Hembakt pizza på italienskt vis

Betyg 3.7 av 5.
208 personer har röstat
7
Hembakt pizza på italienskt vis

Denna hemmagjorda pizza får sina gudomliga smaker från fräsch tomatsås och en härlig pesto på basilika. Den italienska pizzan toppar du med krämig mozzarella, lufttorkad skinka och basilikablad, en fullträff till helgen!

Hembakt pizza på italienskt vis

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

3 dl kallt vatten
1/3 paket jäst (1/4 paket motsvarar ca 12 g)
2 tsk socker
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
vetemjöl till utbakning

Tomatsås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk oregano
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Pizzatopping

2 mozzarella i skivor (à 125 g)
2 paket lufttorkad skinka (à 80 g)
1/2 påse rostade pinjenötskärnor
basilikablad

Pesto

1 dl ost av sveciatyp
1 grovhackad vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1/2 påse rostade pinjenötskärnor
1/2 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
208 personer har röstat

Kommentarer

Varför inte skriva ut 17g jäst?

Henrik

2024-05-23

Hej, glömde att lägga i deg olivolja , kan man göra det i efterhand

Rasema

2022-10-14

Hur länge kan pizzadegen förvaras i kylen? Fortsätter den att jäsa och blir förstörd eller kan den ligga i kylen ett par dagar?

Sanna

2022-07-08

Hej Sanna! Vi rekommenderar inte att ha degen längre än ca 24 timmar i kylen. Om degen jäser för länge riskerar den att bli överjäst. Hoppas att du gillar pizzareceptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-11

Näringsvärde per portion

Energi4739 KJ / 1133 kCal
Fett64 g
Salt6.58 g
Kolhydrater95 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza funghi
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarellahamburgare med tomater
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mozzarellapizza med champinjoner
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med paprikapesto och prosciutto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga