Hembakt pizza på italienskt vis

182
4
Hembakt pizza på italienskt vis

Denna hemmagjorda pizza får sina gudomliga smaker från fräsch tomatsås och en härlig pesto på basilika. Den italienska pizzan toppar du med krämig mozzarella, lufttorkad skinka och basilikablad, en fullträff till helgen!

Hembakt pizza på italienskt vis

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

3 dl kallt vatten
1/3 paket jäst (1/4 paket motsvarar ca 12 g)
2 tsk socker
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
vetemjöl till utbakning

Tomatsås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk oregano
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Pizzatopping

2 mozzarella i skivor (à 125 g)
2 paket lufttorkad skinka (à 80 g)
1/2 påse rostade pinjenötskärnor
basilikablad

Pesto

1 dl ost av sveciatyp
1 grovhackad vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1/2 påse rostade pinjenötskärnor
1/2 dl olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från ägg. 
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till ost.

Gör så här

Tips

Förenkla! Gör en kallrörd tomatsås på krossade tomater, pressad vitlök, tomatpuré och oregano. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

182

Kommentarer

Hanna

2021-01-01

Absolut bästa pizzabotten, blir riktigt krispig. Tomatsåsen också bra men gör oftast en vit pizza.

Malin

2020-04-30

Super god pizza, gör nästan alltid efter detta receptet!! +++++ helt klart favoriten.

Silvia

2018-11-03

Super god 🍕 pizza, perfekt till en riktigt mysig lördag kväll

Näringsvärde per portion

Energi 4739 KJ / 1133 kCal
Fett 64 g
Salt 6.58 g
Kolhydrater 95 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden