Bakad blomkål med hummus
Laga bakad blomkål i ugn, både gott och enkelt! Perfekt som vegetarisk huvudrätt. Vi serverar den helbakade blomkålen med en krämig hummus och en god sallad med dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 blomkål (à ca 800 g)
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Hummus
1 förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
1/2 dl olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk färskpressad limejuice
2 msk tahini (sesampaste)
1/2 tsk malen kummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sallad
1 rödlök
1 kruka bladpersilja
65 g blandad sallad
1 dl urkärnade kalamataoliver
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 409 kCal
Fett30 g
Salt3.98 g
Kolhydrater20 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blomkålen brändes med 175 grader
Emma
2021-01-18