Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullemacka

Favoritmackan med köttbullar proffsfixar du enkelt själv med majonnäs, rödbetssallad och rostad lök. En tidlös klassiker som passar stora som små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödbetorna i fina klyftor
  2. Blanda rödbetorna med majonnäsen. Smaksätt med salt och peppar
  3. Dela köttbullarna i halvor.
  4. Skär gräslöken fint och blanda med löken.
  5. Lägg 2 skivor bröd på varje tallrik. 
  6. Fördela rödbetssalladen på bröden, lägg på köttbullar och toppa med rostad lök.

För alla

Kontroller innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Lägg också gärna på tunna skivor saltgurka skivad på längden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 små hela inlagda rödbetor
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 30 köttbullar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 dl rostad lök
  • 8 skivor mörkt bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3713 kJ / 887 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer